«Τελευταία Γενιά»: Ακτιβιστές του κλίματος έφεραν κυκλοφοριακό χάος στο Βερολίνο

«Τελευταία Γενιά»: Ακτιβιστές του κλίματος έφεραν κυκλοφοριακό χάος στο Βερολίνο – Διασταυρώσεις σε περισσότερα από 30 σημεία του Βερολίνου έκλεισαν την Δευτέρα ακτιβιστές της οργάνωσης «Τελευταία Γενιά» (Letzte Generation), απαιτώντας δραστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Η κινητοποίηση προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στην οδική κυκλοφορία και τουλάχιστον 500 αστυνομικοί και ένα ελικόπτερο συμμετείχαν σε επιχείρηση για απομάκρυνση των ακτιβιστών του κλίματος, οι οποίοι συχνά κολλούν τα χέρια τους στο οδόστρωμα.

ακτιβιστές
image 58

Οι ακτιβιστές συχνά χρησιμοποιούν κόμμα για να στερεώσουν τα χέρια τους στο οδόστρφωμα (Reuters)

Την περασμένη εβδομάδα, η οργάνωση είχε ανακοινώσει ότι από σήμερα θα προσπαθούσε να ακινητοποιήσει το Βερολίνο, προειδοποιώντας ότι οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας δεν θα σταματήσουν εάν η κυβέρνηση δεν ικανοποιήσει τα αιτήματά τους.

Φορώντας πορτοκαλί γιλέκα οι ακτιβιστές απέκλεισαν διασταυρώσεις (Reuters)

Μεταξύ άλλων η «Τελευταία Γενιά» ζητά πλήρη τερματισμό της χρήσης ορυκτών καυσίμων από το 2030 και κατάργηση εντός επταετίας των οχημάτων εσωτερικής καύσης και των καυστήρων θέρμανσης που λειτουργούν με πετρέλαιο και φυσικό αέριο.

Ζητά επίσης όρια ταχύτητας στους αυτοκινητόδρομους και θέσπιση «κλιματικών συμβουλίων».

Αστυνομικοί προσπάθησαν να απομακρύνουν σηκωτούς τους διαδηλωτές

Την Κυριακή, διαδηλωτές της οργάνωσης προκάλεσαν καθυστέρηση της έναρξης των αγώνων Formula E στο Βερολίνο.

«Τρέχουμε στον αυτοκινητόδρομο προς την κλιματική κόλαση με το πόδι πατημένο στο γκάζι» ανακοίνωσε η οργάνωση στο Twitter.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ