Καιρός: Προβληματίζει τους επιστήμονες

Καιρός: Προβληματίζει τους επιστήμονες

Καιρός: Προβληματίζει τους επιστήμονες

Καιρός: Προβληματίζει τους επιστήμονες– – Η παρατεταμένη ζέστη στην χώρα μας προβληματίζει τους ειδικούς, που λένε πως θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία όλων των αρμοδίων για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών και της ξηρασίας.

Το 2022 αποχαιρέτησε την Ελλάδα και πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες με ήλιο, θάλασσα και θερμοκρασίες ασυνήθιστα υψηλές για αυτή την περίοδο.

Καιρός
Καιρός: Προβληματίζει τους επιστήμονες 2

Μετά τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά βρήκε πολύ κόσμο – κυρίως τους χειμερινούς κολυμβητές, βεβαίως – με μαγιό στην παραλία.

Η μετακίνηση του πολικού μετώπου από τον Βόρειο Πόλο προς το νοτιότερο σημείο των τελευταίων 60 ετών έβαλε στην… κατάψυξη τις ΗΠΑ και τον Καναδά, αλλά καθυστέρησε τον χειμώνα στην Ευρώπη.

Οι ειδικοί επισημαίνουν πως θα πρέπει παράλληλα να υπάρξει συνεργασία όλων των αρμοδίων για τις βραχυπρόθεσμες συνέπειες που μπορούν να υπάρξουν, όπως οι δασικές πυρκαγιές και η ξηρασία.

Μερομήνια: Ο καιρός τον Ιανουάριο 2023
Την καλοκαιρία της Πρωτοχρονιάς προέβλεψαν, εξάλλου, και τα Μερομήνια.

Αξίζει να σημειωθεί, μάλιστα, ότι δεν αναμένουμε «ιστορικό χιονιά» στη χώρα φέτος.

Τη δεύτερη εβδομάδα του Ιανουαρίου, ο καιρός θα γίνει ακόμη καλύτερος με άνοδο της θερμοκρασίας και ημέρες με ηλιοφάνεια, καθώς σύμφωνα με τα Μερομήνια έρχονται οι Αλκυονίδες ημέρες.

Ωστόσο, οι μετεωρολόγοι διαφωνούν, αφού όπως – λογικά – λένε, για να έχουμε Αλκυονίδες, θα πρέπει να έχουμε χειμώνα – και ο χειμώνας δεν φαίνεται να έρχεται προς το παρόν.

Μετά από ένα διάλειμμα καλοκαιρίας λίγων ημερών, πάντως, αναμένεται επιδείνωση του καιρού την τρίτη εβδομάδα του μήνα.

Περαιτέρω και πιο γενικευμένη επιδείνωση του καιρού, με κύριο χαρακτηριστικό την πτώση της θερμοκρασίας, θα υπάρξει στο τέλος του Ιανουαρίου.

Θα σημειωθούν χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψομετρικά επίπεδα, ακόμα και στα πεδινά της Ελλάδας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/M4VMEghLvy0 Με αφορμή τη συνταρακτική υπόθεση της 12χρονης από τον Κολωνό, η οποία εξελίσσεται στις δικαστικές αίθουσες, η εκπομπή «Εν αρχή ην ο Λόγος» κάλεσε και φιλοξένησε τον διακεκριμένο Δικηγόρο…

https://youtu.be/rxB0hblc5ZY Συνέντευξη στο OnCamera.gr και την εκπομπή «Εν αρχή ην ο Λόγος» παραχώρησε ο Μάκης Κιάμος Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος. «Όσο μπορούμε, είμαστε στο πλευρό των Ηπειρωτών ανά την…

https://youtu.be/e_OGNTMAqaw Καλεσμένος του OnCamera.gr στην εκπομπή “Who is Who”, o Γεν. Γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών και ειδικός σύμβουλος στον Δήμο Σπάτων σε θέματα προστασίας του πολίτη και οδικής ασφάλειας ο…