Ηλεκτροκίνηση: Η Γερμανία λέει «nein» στην απαγόρευση των νέων συμβατικών οχημάτων το 2035

 - OnCamera.gr

Η γερμανική κυβέρνηση δεν εγκρίνει το σχέδιο της ΕΕ για απαγόρευση της πώλησης νέων οχημάτων εσωτερικής καύσης από το 2035, δήλωσε την Τρίτη ο υπουργός Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας για μείωση των εκπομπών άνθρακα κατά 55% έως το 2030, σε σχέση με τα επίπεδα του 1990, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει προτείνει μηδενισμό των εκπομπών άνθρακα από τα νέα αυτοκίνητα έως το 2035. Αυτό πρακτικά θα σήμαινε ότι θα ήταν αδύνατο να πωλούνται οχήματα με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Το Ευρωκοινοβούλιο ενέκρινε την πρόταση της Κομισιόν, εκκρεμούν όμως οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των χωρών-μελών.

Μιλώντας σε εκδήλωση του συλλόγου γερμανικών βιομηχανιών BDI, ο Λίντνερ δήλωσε ότι τα συμβατικά οχήματα θα παραμείνουν απαραίτητα για ορισμένες εφαρμογές και για τον λόγο αυτό το Βερολίνο δεν θα συμφωνήσει με την προωθούμενη νομοθετική ρύθμιση.

Μέλος του κόμματος των Ελεύθερων Δημοκρατών, οι οποίοι συμμετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό μαζί με τους Σοσιαλδημοκράτες και τους Πρασίνους, ο Λίντνερ δήλωσε ότι παρά τη στάση της η Γερμανία θα είναι σημαντική αγορά για τα ηλεκτρικά οχήματα, αναφέρει το in.gr