Μολύνουν με αμίαντο το περιβάλλον

 - OnCamera.gr

Πεταμένες 15 πλάκες αμιάντου σε εξοχική τοποθεσία της Επισκοπής Μουζακίου, κοντά στην Ε.Ο. Μουζακίου – Τρικάλων, (μέσω Καλυβίων) οδήγησε σε κατάθεση μήνυσης κατ’ αγνώστων  στο Αστυνομικό Τμήμα Μουζακίου,  του Αντιδημάρχου Καθημερινότητας του Πολίτη Γιώργο Φούντα κατ’ εντολήν του Δημάρχου Δ. Μουζακίου κ. Θεοφάνη Στάθη.

Με μέριμνα του Δήμου, οι πλάκες απομονώθηκαν επί τόπου από το περιβάλλον και ήδη υπάρχει συνεννόηση με εξειδικευμένη Εταιρεία αποκομιδής – διαχείρισης τέτοιων υλικών για την απομάκρυνσή τους.

Να σημειωθεί ότι το προηγούμενο διάστημα άλλες δυο πλάκες αμιάντου βρέθηκαν πεταμένες, (μία) στα παλιά Σφαγεία Μουζακίου και (μία) στο συνοικισμό Άγιοι Ανάργυροι Κρανιάς.

Η συγκεκριμένες παράνομες και επικίνδυνες για το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία, πράξεις αγνώστων ατόμων, προβλημάτισε έντονα τη Δημοτική αρχή. Έτσι, αποφασίστηκε η υποβολή της μήνυσης στην Αστυνομία, σε μια προσπάθεια αφενός να συλληφθεί/ούν ο/οι ασυνείδητοι δράστες και αφετέρου να προληφθεί επανάληψη αυτών των απαράδεκτων συμπεριφορών στην περιοχή.