Κίνηση τιμών στο πετρέλαιο θέρμανσης

Σε επίπεδα αισθητά χαμηλότερα από εκείνα του Σεπτεμβρίου κινούνται οι τιμές του πετρελαίου.

Είναι ενδεικτικό ότι το αργό τύπου Brent, που αποτελεί το παγκόσμιο σημείο αναφοράς, έχει υποχωρήσει σε περίπου 80 δολάρια το βαρέλι από το υψηλό των 98 δολαρίων που είχε καταγραφεί τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους.

Η τιμή του βαρελιού του Brent χρησιμοποιείται ως βάση για τον ορισμό της τιμής των δύο τρίτων της παγκόσμιας αγοράς πετρελαίου, καθώς όλο το πετρέλαιο που παράγεται στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική ορίζεται με βάση αυτό.

Εν όψει της επερχόμενης μίνι κακοκαιρίας μέσα στο Σαββατοκύριακο που θα ρίξει τον υδράργυρο και θα φέρει πολύ κρύο σε όλη τη χώρα, πληθαίνουν οι παραγγελίες για το πετρέλαιο θέρμανσης. Η τιμή του παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, με τους πρατηριούχους να λένε ότι η τιμή δεν ξεπερνά το 1,30 ευρώ το λίτρο.

Η πληρωμή του επιδόματος υπολογίζεται πως θα γίνει σε τρεις δόσεις και θα σχετίζεται με την ημερομηνία καταχώρησης των σχετικών παραστατικών:

-Έως τα τέλη Δεκεμβρίου για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και τις 15 Δεκεμβρίου 2023.

-Έως τις 29 Φεβρουαρίου για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως την 31η Ιανουαρίου 2024 και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και την 15η Φεβρουαρίου 2024.

-Έως τις 28 Απριλίου για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως την 31η Μαρτίου 2024 και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και την 14η Απριλίου 2024