Ρωσία: Πλαφόν αγορών στα σούπερ μάρκετ

 - OnCamera.gr

Οι έμποροι λιανικής στη Ρωσία θα μειώσουν τις πωλήσεις βασικών ειδών διατροφής για να περιορίσουν την κερδοσκοπία στη μαύρη αγορά και να διασφαλίσουν ότι οι τιμές δεν θα εκτιναχθούν ακόμα περισσότερο, δήλωσε η Μόσχα την Κυριακή, καθώς οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν για τη στρατιωτική εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία άρχισαν να πλήττουν την καθημερινότητα των Ρώσων.

Το υπουργείο Εμπορίου και Βιομηχανίας είπε ότι υπήρξαν περιπτώσεις όπου είχαν αγοραστεί βασικά τρόφιμα «σε όγκο σαφώς μεγαλύτερο από τον απαραίτητο για ιδιωτική κατανάλωση (έως αρκετούς τόνους) για μεταπώληση».

Οι εμπορικές οργανώσεις που εκπροσωπούν τους λιανοπωλητές είχαν προτείνει στους λιανοπωλητές να επιτρέπεται να περιορίζουν τον όγκο συγκεκριμένων αγαθών που πωλούνται σε ιδιώτες ανά πάσα στιγμή, ανέφερε η δήλωση του υπουργείου.

«Το Υπουργείο Βιομηχανίας και Εμπορίου και το Υπουργείο Γεωργίας υποστήριξαν την πρωτοβουλία των εμπορικών οργανώσεων», αναφέρεται στην ανακοίνωση, σημειώνοντας ότι οι ίδιοι οι οργανισμοί θα επεξεργαστούν την πολιτική αυτή.

Τα βασικά αγαθά, των οποίων οι τιμές υπόκεινται σε κρατικούς ελέγχους, περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων ψωμί, ρύζι, αλεύρι, αυγά και επιλεγμένα κρέατα και γαλακτοκομικά προϊόντα.

Η Κεντρική Τράπεζα τις τελευταίες ημέρες έχει λάβει πρωτοφανή μέτρα, συμπεριλαμβανομένων των κεφαλαιακών ελέγχων, για να στηρίξει την ταλαιπωρημένη οικονομία και το ρούβλι.