Περιφέρεια Αττικής: Αντιπλημμυρικά και αναπτυξιακά έργα

Περιφέρεια Αττικής: Αντιπλημμυρικά και αναπτυξιακά έργα

Περιφέρεια Αττικής: Αντιπλημμυρικά και αναπτυξιακά έργα

Σημαντικά αντιπλημμυρικά αλλά και αναπτυξιακά έργα στο επίκεντρο της συνάντησης του Περιφερειάρχη με τον Δήμαρχο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης Γ. Κωνσταντέλλο
Γ. Πατούλης: «Έργα που θωρακίζουν τις ζωές και τις περιουσίες των πολιτών παραμένουν στις απόλυτες προτεραιότητές μας»

Η επιτάχυνση της ολοκλήρωσης των νευραλγικών για την πόλη αντιπλημμυρικών έργων, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης με τον Δήμαρχο Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης Γ. Κωνσταντέλλο.

Στη συνάντηση μετείχαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Αν. Αττικής Θ. Αυγερινός, ο Γενικός γραμματέας του Δήμου Χ. Κυριακίδης, ο Αντιδήμαρχος ΒΒΒ Ν. Βάσσης, ο δημοτικός σύμβουλος ΒΒΒ Δ. Γεωργικάκος και ο Διευθυντής τεχνικών έργων Ανατολικής Αττικής Γ. Ασπρουλάκης.

Ειδικότερα η συζήτηση εστιάστηκε στο έργο διευθέτησης του ρέματος Κόρμπι για το οποίο ο Περιφερειάρχης, όπως επισήμανε, έχει δώσει εντολή στις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας, να ολοκληρώσουν τάχιστα τις διαδικασίες για την άμεση επανεκκίνησή του, καθώς προσωρινά οι εργασίες έχουν σταματήσει, όχι με υπαιτιότητα της Περιφέρειας.

«Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα αντιπλημμυρικά έργα της Περιφέρειας στην περιοχή το οποίο θα θωρακίσει αντιπλημμυρικά το Δήμο και είμαστε αποφασισμένοι, παρά τις όποιες δυσκολίες να το ολοκληρώσουμε τάχιστα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σ΄αυτό το πλαίσιο κατά τη συζήτηση οριστικοποιήθηκαν και δρομολογήθηκαν βήματα και οι διαδικασίες για την άμεση συνέχιση του έργου και προς αυτή την κατεύθυνση συμφωνήθηκε να συσταθεί ένα παρατηρητήριο της Περιφέρειας και του Δήμου ΒΒΒ, με στόχο την καθημερινή παρακολούθηση του έργου.
Από την πλευρά του δήμου επισημάνθηκε ότι υπάρχει καλή πρόθεση και από τις δυο πλευρές για να ολοκληρωθεί ένα έργο που είναι νευραλγικής σημασίας για την περιοχή.
Σημειώνεται πως το έργο προϋπολογισμού περίπου 20 εκ. ευρώ χρηματοδοτείται από το ΥΜΕΠΕΡΑΑ και θα εκτελεστεί από την Περιφέρεια Αττικής.

Επιπλέον συζητήθηκαν και άλλα έργα όπως η κατασκευή παιδικού σταθμού στην πόλη για το οποίο άμεσα θα υπογραφεί η σχετική προγραμματική σύμβαση αλλά και έργα διευθέτησης ομβρίων.

«Έργα που θωρακίζουν τις ζωές και τις περιουσίες των πολιτών παραμένουν στις απόλυτες προτεραιότητες μας» υπογράμμισε σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης και πρόσθεσε πως τα μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα του Δήμου αλλά και άλλα που θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής των πολιτών, θα προχωρήσουν με πολύ γρήγορους ρυθμούς.

Δελτίο τύπου

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/M4VMEghLvy0 Με αφορμή τη συνταρακτική υπόθεση της 12χρονης από τον Κολωνό, η οποία εξελίσσεται στις δικαστικές αίθουσες, η εκπομπή «Εν αρχή ην ο Λόγος» κάλεσε και φιλοξένησε τον διακεκριμένο Δικηγόρο…

https://youtu.be/rxB0hblc5ZY Συνέντευξη στο OnCamera.gr και την εκπομπή «Εν αρχή ην ο Λόγος» παραχώρησε ο Μάκης Κιάμος Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος. «Όσο μπορούμε, είμαστε στο πλευρό των Ηπειρωτών ανά την…

https://youtu.be/e_OGNTMAqaw Καλεσμένος του OnCamera.gr στην εκπομπή “Who is Who”, o Γεν. Γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών και ειδικός σύμβουλος στον Δήμο Σπάτων σε θέματα προστασίας του πολίτη και οδικής ασφάλειας ο…