Αντιπαράθεση για τις χημικές τουαλέτες

Αντιπαράθεση για τις χημικές τουαλέτες

Αντιπαράθεση για τις χημικές τουαλέτες

Αντιπαράθεση για τις χημικές τουαλέτες μεταξύ παρατάξεων Πατούλη-Δούρου

Απάντηση στα όσα υποστηρίζει -καταγγέλλει η παράταξη Δούρου , δίνει ο εντεταλμένος της διοίκησης Πατούλη, περιφερειακός σύμβουλος , αρμόδιος για τις Λαϊκές Αγορές Σταύρος Μελάς
“Χρειάζεται απύθμενο θράσος για να βγάζει ανακοινώσεις η κ. Δούρου για τις χημικές τουαλέτες στις λαϊκές αγορές” , αναφέρει και προσθέτει:
“Είναι μεγάλη υποκρισία να επικρίνει η κ. Δούρου τη σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας για το ζήτημα των χημικών τουαλετών στις λαϊκές αγορές. Ξεχνά προφανώς πως εξαιτίας της η Περιφέρεια Αττικής οδηγήθηκε στα δικαστήρια από τους προμηθευτές των τουαλετών με το αίτημα να τους καταβληθούν 270.000 ευρώ, πλέον των τόκων, καθώς η ίδια κατά την περίοδο της θητείας της ως Περιφερειάρχης δεν τους κατέβαλλε ποτέ τα χρήματα που τους είχε υποσχεθεί. Αυτό είχε ως συνέπεια να είναι επί έξι μήνες στον αέρα η σύμβαση προμήθειας και τοποθέτησης των τουαλετών στις λαϊκές και να επικρατεί τραγική κατάσταση.
Λησμονεί επίσης ότι και το 2016 υπήρχαν προβλήματα με τις χημικές τουαλέτες τα οποία η ίδια επέλεξε να «λύσει», «φορτώνοντας» το κόστος των προμηθειών στα Σωματεία των Πωλητών. Ένα εξ αυτών μάλιστα, εκείνο των παραγωγών της Γ΄ λαϊκής αγοράς Αθηνών προσέφυγε στη Δικαιοσύνη ζητώντας 40 χιλιάδες ευρώ, ποσό που τελικά κατέβαλλε το ίδιο, ενώ είχε υποχρέωση να το καταβάλλει η τότε διοίκηση της Περιφέρειας. Τέτοιος ήταν ο διασυρμός της Περιφερειακής Αρχής της κ. Δούρου”.
Ο κ. Μελάς , επισημαίνει ότι στη σύσκεψη που έγινε στο γραφείο του Περιφερειάρχη με την συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών κ. Νίκο Πέππα και του Προέδρου της Παναττικής Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Δ. Μουλιάτου, εξετάστηκαν όλες οι δυνατές και άμεσες λύσεις.
” Όπως αποφασίστηκε” τονίζει, “η Περιφέρεια Αττικής θα συνεργαστεί με τις Ομοσπονδίες και τα Σωματεία των Πωλητών και θα αναλάβει εξ ολοκλήρου το κόστος της προμήθειας των χημικών τουαλετώ”ν.
Μετά την συνάντηση ο Πρόεδρος της ΠΟΣΠΛΑ Δ. Μουλιάτος εξέφρασε την ικανοποίησή του και αναφερόμενος στην θέση του Περιφερειάρχη δήλωσε:
«Ο κ. Πατούλης ζήτησε τη συνεργασία μας και θα την έχει ολόθερμα προκειμένου να αντιμετωπιστεί το προσωρινό πρόβλημα των χημικών τουαλετών. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος διότι σε αντίθεση με το 2016 και το 2018 όπου εκλήθησαν οι πωλητές και οι προμηθευτές να καταβάλλουν το κόστος, ο Περιφερειάρχης με διαβεβαίωσε ότι τα Σωματεία και οι πωλητές θα καλυφθούν εξολοκλήρου στην όποια δαπάνη τους για την αντιμετώπιση της πρόσκαιρης αυτής δυσκολίας. Έδωσε δε εντολή στον Αντιπεριφερειάρχη να παραστεί στην συνεδρίαση των εκπροσώπων των Σωματείων και να ενημερώσει προσωπικά τους πωλητές».
Η Περιφέρεια Αττικής, πέρα από την επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού θα προχωρήσει στην κατάθεση προτάσεων με στόχο την οριστική επίλυση του προβλήματος, μέσω νομοθετικών διατάξεων.

news-ta.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/P6s4O2iV4lw Τις… καυτές πατάτες της επικαιρότητας σχολιάζει ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Στέλιος Πέτσας, καλεσμένος του OnCamera.gr στην εκπομπή «Εν αρχή ην ο Λόγος» με την Βιργινία Μάρκου. Ο κ.…

https://youtu.be/_BH5ErZT2XQ Την πρώτη του συνέντευξη στο OnCamera.gr μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτώβρη, παραχώρησε ο Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής Ελάσσονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Μαραθώνα κ. Βασίλης Αχλάδης, στην εκπομπή της…