Επίσκεψη του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη στη Βαρβάκειο Αγορά

Επίσκεψη του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη στη Βαρβάκειο Αγορά

Επίσκεψη του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη στη Βαρβάκειο Αγορά

Γ. Πατούλης: «Στόχος μας η προστασία της υγείας των πολιτών και η διασφάλιση της ποιότητας των προϊόντων»

Τη Βαρβάκειο Αγορά επισκέφτηκε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, προκειμένου να ενημερωθεί για την αγοραστική κίνηση ενόψει των εορτών αλλά και να συζητήσει με τους εμπόρους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σε μια δύσκολη συγκυρία λόγω και της ενεργειακής κρίσης.

Να σημειωθεί ότι με εντολή του Περιφερειάρχη όλο αυτό το διάστημα έχουν ενταθεί οι έλεγχοι καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος σε όλες τις Περιφερειακές ενότητες της Αττικής, από μικτά κλιμάκια των Διευθύνσεων Εμπορίου, Ανάπτυξης, Κτηνιατρικής και Υγειονομικού.

Κατά την επίσκεψη στην Βαρβάκειο τον Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη συνόδευαν ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Γ. Δημόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Γ. Βλάχος, ο Δ/ντης Βιώσιμης Ανάπτυξης και Κλιματικής Αλλαγής Κεντρικού Τομέα της Δ/νσης Ανάπτυξης – Τμήμα Εμπορίου Γ. Στρατιδάκης και άλλα υπηρεσιακά στελέχη.

Τον κ. Πατούλη υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος της Ιχθυαγοράς Βαρβακείου Β. Σίμος και ο Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος της Βαρβακείου Κρεαταγοράς Α. Νιώτης και Γ. Ευρυπιώτης αντίστοιχα, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για την εικόνα της αγοραστικής κίνησης, τα επίπεδα που κυμαίνονται οι τιμές και την επάρκεια των προϊόντων.

Παράλληλα ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με εμπόρους και καταναλωτές. Σε δηλώσεις του επισήμανε τα εξής:

«Η Βαρβάκειος, η καρδιά της εορταστικής αγοράς, προσφέρει και εφέτος ποιοτικά προϊόντα σε προσιτές τιμές για το οικογενειακό τραπέζι των εορτών, αν και διανύουμε μια δύσκολη συγκυρία, όπου η αύξηση του ενεργειακού κόστους αναμφίβολα λειτουργεί πιεστικά και στις τιμές των προϊόντων.

Βασική μας προτεραιότητα, είναι η αγορά να λειτουργεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και με σεβασμό προς τη δημόσια υγεία. Θα ήθελα να αναφερθώ ιδιαίτερα στους εντατικούς ελέγχους που κάνουν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής για την εξασφάλιση της ποιότητας των προϊόντων.

Είναι αδιαπραγμάτευτο το καθήκον μας, αλλά και η εντολή μου και ως γιατρός και ως Περιφερειάρχης να προστατεύσουμε την δημόσια υγεία και αυτό περιλαμβάνει και την προστασία του καταναλωτή.

Ευχαριστώ τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής που με αυταπάρνηση κάνουν τους ελέγχους που απαιτούνται. Δεν λειτουργούμε τιμωρητικά για κανέναν, ας γνωρίζουν όμως όλοι πως όταν δεν τηρούνται όσα προβλέπουν οι νόμοι θα υπάρχουν αυστηρά πρόστιμα προκειμένου να αποτρέψουμε φαινόμενα αλλοίωσης της ταυτότητας των προιόντων,  αλλά και να προστατεύσουμε την υγεία των καταναλωτών.

Εμείς, ως Περιφέρεια Αττικής, θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στις επιχειρήσεις και στους καταναλωτές. Εύχομαι χρόνια πολλά σε όλους».

Δείτε σχετικό Βίντεο: https://youtu.be/gcrfikNFd8A

Από την πλευρά του, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Γ. Δημόπουλος αναφέρθηκε στις διαπιστώσεις των μικτών κλιμακίων ελέγχου επισημαίνοντας μεταξύ άλλων:

«Με στόχο την προστασία του καταναλωτή διενεργούνται σαρωτικοί έλεγχοι από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας – την Δ/νση Υγειονομικών ελέγχων, την Δ/νση Κτηνιατρικής και την Δ/νση Ανάπτυξης- τόσο στον Κεντρικό τομέα της Αθήνας όσο και στις υπόλοιπες Περιφερειακές ενότητες της Αττικής. Σε αυτή την κατεύθυνση, διαπιστώνουμε κάποιες παραβάσεις που αφορούν την παραπλάνηση του καταναλωτή όσον αφορά στο βάρος του προϊόντος που αγοράζει, την προσέλευση του προϊόντος – την ελληνοποίηση δηλαδή προϊόντων που έχουν εισαχθεί από το εξωτερικό-  ενώ δεν λείπουν και περιπτώσεις που πωλούνται ως νωπά, προϊόντα τα οποία είναι κατεψυγμένα. Έχουν γίνει ήδη πάνω από 1000 έλεγχοι και έχουν επιβληθεί πρόστιμα περίπου 200.000 ευρώ. Οφείλουμε να πούμε ότι σε γενικές γραμμές τα προϊόντα είναι πολύ καλής ποιότητας, ωστόσο οι καταναλωτές πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις αγορές τους».

Δελτίο τύπου

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/M4VMEghLvy0 Με αφορμή τη συνταρακτική υπόθεση της 12χρονης από τον Κολωνό, η οποία εξελίσσεται στις δικαστικές αίθουσες, η εκπομπή «Εν αρχή ην ο Λόγος» κάλεσε και φιλοξένησε τον διακεκριμένο Δικηγόρο…

https://youtu.be/rxB0hblc5ZY Συνέντευξη στο OnCamera.gr και την εκπομπή «Εν αρχή ην ο Λόγος» παραχώρησε ο Μάκης Κιάμος Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος. «Όσο μπορούμε, είμαστε στο πλευρό των Ηπειρωτών ανά την…

https://youtu.be/e_OGNTMAqaw Καλεσμένος του OnCamera.gr στην εκπομπή “Who is Who”, o Γεν. Γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών και ειδικός σύμβουλος στον Δήμο Σπάτων σε θέματα προστασίας του πολίτη και οδικής ασφάλειας ο…