«Δεκτό το αίτημά μας για ενίσχυση των συγκοινωνιών στην Αν. Αττική – Στο προσεχές διάστημα θα προστεθούν 4 νέα οχήματα και 60 δρομολόγια»

Το ζήτημα της καλύτερης αξιοποίησης του σταθμού «Κορωπί» (ΜΕΤΡΟ – ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟ) για την ταχύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων έφερε στη Βουλή ο Βουλευτής Ανατολικής Αττικής, Γεώργιος Βλάχος, ζητώντας από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κ. Καραμανλή, την πύκνωση των δρομολογίων, αστικών και υπεραστικών λεωφορείων έως ότου τεθεί σε λειτουργία η επέκταση του προαστιακού προς Λαύριο, καθώς και την εγκατάσταση προστατευτικών πετασμάτων εντός της αποβάθρας για την προστασία των επιβατών από τις δύσκολες καιρικές συνθήκες.
Κατά τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης, ο Υπουργός δήλωσε πως λαμβάνοντας υπόψη το αίτημα του κ. Βλάχου, ζήτησε από τον ΟΑΣΑ -αρμόδιος φορέας για τις διαδρομές των συγκοινωνιών- να επανεξετάσει τον προγραμματισμό των δρομολογίων. Κατόπιν τούτου, η σύμβαση με τα ΚΤΕΛ τροποποιήθηκε και επεκτάθηκε, ώστε στο προσεχές διάστημα να προστεθούν 4 νέα οχήματα στα υπάρχοντα 17, γεγονός που θα αυξήσει κατά 20% τα δρομολόγια και συγκεκριμένα κατά 60 από τα 263, που εκτελούνται έως και σήμερα.
Στο ζήτημα των προστατευτικών πετασμάτων όλων των Σταθμών της Ανατολικής Αττικής, ο Υπουργός απάντησε ότι η αρμοδιότητα της εγκατάστασης βρίσκεται στον Οργανισμό Σιδηροδρόμων Ελλάδας, ο όποιος αυτή τη στιγμή εκπονεί τη μελέτη, ώστε στο προσεχές διάστημα να γίνει πράξη το έργο αυτό.
Κάτωθι ολόκληρη η συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης:
https://youtu.be/asWaRPYYXfc