Δελτίο τύπου ΑΝΑΦΟΡΑΣ των βουλευτών Κώστα Μάρκου και Αθανασίας Αναγνωστοπούλου

 - OnCamera.gr

Προς το Προεδρείο της Βουλής

Προς την Υπουργό πολιτισμού και Αθλητισμού

Θέμα: Να αρθεί η βίαιη έξωση του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Αιγυπτιωτών από τις εγκαταστάσεις του.
Οι υπογράφοντες βουλευτές καταθέτουν ως αναφορά προς την αρμόδια Υπουργό την από 09/01/2023 κοινή ανακοίνωση των Ομοσπονδιών Ιστιοπλοΐας, Κωπηλασίας και Κανό- Καγιάκ σχετικά με την βίαιη και αιφνιδιαστική άρση της παραχώρησης χώρου για τις εγκαταστάσεις του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Αιγυπτιωτών στην παραλία του Αγ. Κοσμά.
Ειδικότερα, ο ιστορικός και με προσφορά στο έθνος Όμιλος καλείται να αποχωρήσει από τις εγκαταστάσεις του «εν μια νυκτί» στις 20 Ιανουαρίου του 2023, παρά το γεγονός ότι η παραχώρηση του χώρου οφείλεται στην διάθεση των αρχικών του εγκαταστάσεων για να στεγαστεί εκεί η διοίκηση του Πολεμικού μας Ναυτικού στα χρόνια της γερμανικής κατοχής στην χώρα και παρά το γεγονός ότι τόσα χρόνια προσέφερε με την παρουσία του στην οικοδομική ανάπτυξη πολυτελών κατοικιών στην περιοχή του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού και του παραλιακού μετώπου.
Στην ανακοίνωση καταγράφεται η καταχρηστική και χωρίς περίσκεψη απόφαση έξωσης του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Αιγυπτιωτών ως εάν να μην συνέβαλλε με την προσφορά του τόσα χρόνια στον αθλητισμό, στον πολιτισμό και στην χώρα εν γένει. Οι τρεις Ομοσπονδίες Καλούν ταυτόχρονα τον κ. Πρωθυπουργό και τον κ. Υφυπουργό Αθλητισμού να αναλογισθούν τις ευθύνες και διαβεβαιώσεις τους, έστω και την τελευταία στιγμή, να λύσουν το θέμα, να φανούν συνεπείς στις υποχρεώσεις του κράτους και να επαναεγκαταστήσουν τον Ελληνικό Ναυτικό Όμιλο Αιγυπτιωτών στον φυσικό του χώρο στο παραλιακό μέτωπο του Αγ. Κοσμά, σε ένα μέτωπο με έκταση μεγαλύτερη των 3.500 τ.μ.
Παρακαλούμε, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας, για την απάντηση σχετικά με τις ενέργειες των εμπλεκόμενων φορέων για αποτελεσματική, δίκαιη και ουσιαστική επίλυση των θεμάτων που συνδέονται ευθέως με τα όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση.
Επισυνάπτεται το σχετικό δελτίο τύπου.

Αθήνα, 20.01.2023
Οι καταθέτοντες Βουλευτές
Μάρκου Κώστας
Αναγνωστοπούλου Αθανασία(Σία)
Αδαμοπούλου Αγγελική
Αλεξιάδης Τρύφων
Γκιόλας Γιάννης
Δρίτσας Θεόδωρος
Κασιμάτη Νίνα
Καφαντάρη Χαρά
Μάλαμα Κυριακή
Μαμουλάκης Χαράλαμπος
Μουζάλας Γιάννης
Πούλου Παναγιού
Σκουρλέτης Παναγιώτης
Φίλης Νικόλαος