Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου: Ενημέρωση των πολιτών για τη διαδικασία κλαδέματος δέντρων από τον ΔΕΔΔΗΕ

|| - OnCamera.gr
Το τελευταίο χρονικό διάστημα οι υπηρεσίες του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου έγιναν δέκτες σειράς παραπόνων και καταγγελιών από πολίτες για παράτυπη συμπεριφορά των συνεργείων του ΔΕΔΔΗΕ τα οποία είναι επιφορτισμένα για τα κλαδέματα δέντρων στην περιοχή μας για την ασφάλεια του δικτύου, όσον αφορά στην άκριτη εναπόθεση των βλαστικών υπολειμμάτων, όχι στον ορισμένο και προβλεπόμενο από το Δήμο χώρο, γεγονός που αποτελεί συμβατική υποχρέωσή της επιχείρησης και των συνεργείων της.
Συγκεκριμένα και όπως διαπίστωσαν και οι υπηρεσίες μας σε μια σειρά αυτοψιών τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ αυθαίρετα και χωρίς να υπάρχει καμία έγκριση από τις υπηρεσίες του Δήμου, αφήνουν τα βλαστικά υπολείμματα στον τόπο του κλαδέματος με αποτέλεσμα να παρουσιάζονται σοβαρά προβλήματα στους κατοίκους (κλείνουν δρόμους, χώρους στάθμευση σπιτιών κλπ) και την ομαλή λειτουργία της πόλης.
 
Η Δημοτική αρχή μετά από επικοινωνία με τον ΔΕΔΔΗΕ και την επισήμανση του προβλήματος ενημερώθηκε ότι σε δεύτερο χρόνο τα βλαστικά υπολείμματα από τον τόπο κλαδεμάτων θα απομακρυνθούν είτε από εξωτερικούς αναδόχους του ΔΕΔΔΗΕ είτε από την πολιτική προστασία της περιφέρειας με την οποία όλοι οι φορείς συνεργαζόμαστε.
 
Ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου έχει αναλάβει μόνο την υποχρέωση της διάθεσης του αδειοδοτημένου χώρου επεξεργασίας βλαστικών υπολειμμάτων στη Θέση «Παναγιά – Νεκροταφείο» οδός Αύρας & Αφροδίτης στη Δ.Κ Ραφήνας, για την απόθεση των κλαδεμάτων.
Ωστόσο ήδη οι υπηρεσίες του συνδράμουν στη συλλογή των βλαστικών υπολειμμάτων, παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει υποχρέωση σύμφωνα με το σχεδιασμό.
 
Ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου, δεν διαπραγματεύεται την ασφάλεια των πολιτών, ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του ΔΕΔΔΗΕ για αδειοδότηση του κλαδέματος των δέντρων που βρίσκονται κοντά στο δίκτυο ηλεκτροφωτισμού, συμβάλει καθ’ υπέρβαση των συμφωνηθέντων στη συλλογή αλλά ζητά από τους εμπλεκόμενους φορείς την ανάληψη των ευθυνών τους που προκύπτουν από τις συμβατικές τους υποχρεώσεις.