Ακούστε μερικά από τα βασικά σημεία της συνομιλίας που είχε πρόσφατα ο Γιάννης Δαβερώνης Πρόεδρος της Ένωσης Εστιατορίων και Συναφών Αττικής με τον κ. Γεωργιάδη

||

Καλεσμένοι στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη «Καλημέρα Ελλάδα» βρέθηκε ο Γιάννης Δαβερώνης Πρόεδρος της Ένωσης Εστιατορίων και Συναφών Αττικής καθώς επίσης και ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Σε συνέχεια του θορύβου που προκάλεσε το πρόσφατο δημοσίευμα στο oncamera.gr σας παραθέτουμε ολόκληρη τη συνομιλία καθώς και κάποια από τα βασικά σημεία του διαλόγου:

Συγκεκριμένα ο κ. Δαβερώνης, τόνισε ότι: «Δε πρέπει σε αυτή τη πολύ δύσκολη φάση που περνάει ο κλάδος της εστίασης να μπούμε σε μια διαμάχη μεταξύ επιχειρηματιών της εστίασης. Θα πρέπει να λύσουμε τα προβλήματα, θα πρέπει να μπούμε σε μια λογική να υπάρξουν χρηματοδοτικά εργαλεία για να μπορέσει να κρατηθεί ο κλάδος» και πρόσθεσε: «Ο υπουργός η αλήθεια ότι όποτε του έχουμε ζητήσει κάποια πράγματα προσπαθεί να μας βοηθήσει, αυτή τη στιγμή προέχει να σωθεί ο κλάδος της εστίασης»

Ο κ. Άδωνις Γεωγιάδης με τη σειρά του, απάντησε: «Είμαι μαζί σας 100% κύριε πρόεδρε. Θέλω να με πιστέψετε έχω πολύ μεγάλη αγωνία για τον κλάδο της εστίασης και σε λίγες μέρες θα ανακοινώσουμε από το υπουργείο Ανάπτυξης το πρόγραμμα ΕΣΠΑ το οποίο σχεδιάζουμε μόνο για την εστίαση για να μπορέσουμε να δώσουμε τα επιπλέον χρήματα την ώρα της επανεκκίνησης, να είμαστε στο πλάι σας και να πάρουν μπρος οι επιχειρήσεις»

Και κατέληξε: «Ειδικά για τις περιοχές που είναι σε παρατεταμένο λοκντάουν όπως η Δυτική Αττική, Κοζάνη που έχουν ζήσει λοκντάουν πολλών εβδομάδων περισσότερων απ’ότι οι υπόλοιπες, θα πάμε με επιπλέον χρηματοδοτικό εργαλείο από το υπουργείο ανάπτυξης να ενισχύσουμε εφάπαξ με επιδότηση τις επιχειρήσεις. Δε θέλουμε να μείνει καμία επιχείρηση πίσω κλειστή».

Με τον κ. Δαβερώνη να συμπληρώνει: «Αυτό κύριε υπουργέ, είναι αυτό που θέλουμε όλοι. Θα πρέπει όμως να επισημάνουμε ότι η διαμαρτυρία η οποία έχει ανακοινώσει ο κλάδος της εστίασης είναι συμβολική».