Δήμητρα Μήλα Τσεβά: «Με νέα δάνεια φορτώνει τον Δήμο ο κ. Μπουρνούς»

Σε προσωπική της ανάρτηση, η νεοεκλεγείσα Δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου, σχολιάζει τις «συνεχιζόμενες τακτικές του απερχόμενου κ. Μπουρνούς» ως εξής:

«Παρακολουθούμε μετά τις εκλογές τον απερχόμενο δήμαρχο να ποστάρει στα κοινωνικά δίκτυα έργα σε εξέλιξη, προσπαθώντας να πείσει τους πολίτες ότι έκαναν λάθος. Αυτό νομίζει.

Είναι πραγματικά παράλογο, αλλά και στενάχωρο, ένας δημόσιος άνδρας το 2023 να κινείται ακόμη στη… λογική “κατόπιν ενεργειών μου”. Να πιστεύει ότι τα έργα είναι δικά του. Πως έγιναν χάρη σε εκείνον.

Ακόμη και σήμερα ο κ. Μπουρνούς αρνείται να δει τον εαυτό του στο κάδρο των ευθυνών.
Για τον απερχόμενο δήμαρχο φταίνε πάντα οι άλλοι. Ακόμη και οι πολίτες. Δυσκολεύεται να δεχτεί ακόμη και την κορυφαία δημοκρατική διαδικασία των εκλογών. Και μας… απειλεί “με το βλέμμα στο μέλλον”.
Προφανώς για τον κ. Μπουρνούς το παρόν έχει σημασία μόνο όταν είναι στην εξουσία.

Ως νέα Δημοτική Αρχή κινούμαστε ήδη με βάση τις δεσμεύσεις μας ενώπιον των πολιτών: με μετριοπάθεια, γνώση των θεμάτων και των εναλλακτικών, αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα.
Είμαστε εδώ! Σε κάθε θέμα, σε κάθε γειτονιά, δίπλα σε κάθε πολίτη. Απέναντι στην προσπάθεια εκείνων που θέλουν να υποθηκεύσουν το μέλλον της πόλης μας. Υλοποιούμε ήδη την πολιτική μας, προωθώντας τις θέσεις μας στις αρμόδιες αρχές και υπερασπιζόμενοι τη νομιμότητα.
Για τη ΜΕΒΑ, για τα έργα και τις δράσεις που έχουμε ανάγκη.

Ο κ. Μπουρνούς, όμως, επιμένει να φορτώσει τους πολίτες με νέα δάνεια. Οι τοποθετήσεις του στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου είναι αποκαλυπτικές.
Η αλήθεια για το τι παραδίδει με τα δικά του λόγια:
{…οι ίδιοι πόροι πλέον δεν είναι εφικτό να χρηματοδοτήσουνε τη δημιουργία έργων.
…σήμερα πραγματικά πρέπει να καταλάβετε ότι υπάρχει μια αδυναμία από τους ίδιους πόρους να δεσμευτούν αυτά τα χρήματα (σ.σ. για τον θόλο του κολυμβητηρίου για τον οποίο ο απερχόμενος δήμαρχος θέλει να πάρει δάνειο 1,5 εκ. ευρώ!)
…Ξέρω ‘γω δε θα υπάρξει για τη μισθοδοσία ποσό ελεύθερο!
…στο τέλος δε θα περισσέψει χρήμα για τις λειτουργικές ανάγκες (λειτουργικές, προσέξτε) του Δήμου. Που λειτουργικές ανάγκες είναι μισθοί, τα καύσιμα, η ΔΕΗ, όλα αυτά τα θέματα.
…σας λέω κάτι και θα με θυμηθείτε, ότι το επόμενο διάστημα -και θα σας το θυμίσω- θα πάρετε δάνειο σαν Δημοτική Αρχή για να μπορέσετε να ισοσκελίσετε προϋπολογισμούς, γιατί τα κόστη λειτουργίας του Δήμου.
…εγώ προβλέπω ότι τα επόμενα χρόνια, επειδή λένε πολλά και παχιά λόγια, θα είναι δύσκολα τα πράγματα και προβλέπω ότι θα αναγκαστείτε να πάρετε και για λειτουργικούς λόγους, θα με θυμηθείτε.}

Προστατεύουμε το μέλλον των πολιτών που θέλει να υποθηκεύσει ο απερχόμενος δήμαρχος.
Προχωράμε μπροστά σε Νέα Πορεία, με συναίσθηση του καθήκοντος και σκληρή δουλειά».