Στο Υπουργείο Υποδομών η Δήμητρα Τσεβά

Το Υπουργείο Υποδομών επισκέφτηκε προ ημέρων, η νεοεκλεγμένη Δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου κα Δήμητρα Μήλα – Τσεβά προκειμένου για μία πρώτη διερευνητική κουβέντα σχεικά με το Ρέμα της πόλης.
Σε προσωπική της ανάρτηση, η κα Τσεβά αναφέρει:

«Επισκέφθηκα με τους συνεργάτες μου, τη Διεύθυνση Υδραυλικών Έργων στο Υπουργείο Υποδομών. Συζητήσαμε με τους αρμόδιους το πλάνο των έργων για το Ρέμα της Ραφήνας. Είναι απαραίτητο να τεθούν κάποιες προτεραιότητες.

Πρώτον, απαιτείται ο άμεσος καθαρισμός του ποταμού, με βάση τις νόμιμες διαδικασίες και τις προβλεπόμενες μελέτες. Γιατί, αυτό που προέχει είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής, των ιδιωτικών περιουσιών και των δημόσιων υποδομών, και – βεβαίως – του περιβάλλοντος, από τους κινδύνους της κλιματικής κρίσης. Μία καταστροφική πλημμύρα απειλεί εξίσου την άγρια φύση γύρω από τις όχθες, τις καλλιέργειες, τα ζώα στις κτηνοτροφικές μονάδες, τα σπίτια και τους ανθρώπους.

Δεύτερον και σε ό,τι αφορά στο έργο: το φράγμα Πετρεζα πρέπει να μπει ξανά στον σχεδιασμό εκτέλεσης, σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό.

Τρίτον, τα “πράσινα στοιχεία” του έργου θα πρέπει να αυξηθούν, ώστε να μην υπάρχει καμία αμφιβολία για την προστασία και την ανάδειξη του περιβάλλοντος, παράλληλα με την αντιπλημμυρική προστασία και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.
Το παρελθόν μας διδάσκει για τις αποφάσεις που πρέπει να πάρουμε στο παρόν για το μέλλον.
Αναλαμβάνουμε δράση για την προστασία της ζωής των πολιτών, των περιουσιών τους, του δημόσιου χώρου, του αστικού και φυσικού περιβάλλοντος.
Προχωράμε μπροστά σε νέα πορεία!
Για ένα καλύτερο αύριο για όλους!»