Βασιλεία Ραφτοπούλου: Απαράδεκτες οι συνθήκες του Κυνοκομείου Ραφήνας

Τη θλίψη και τον προβληματισμό της, για την απαράδεκτη -όπως τη χαρακτήρισε- κατάσταση και τις τραγικές συνθήκες που επικρατούν στο Κυνοκομείο Δήμου Ραφήνας, με 140 σκυλιά και δύο υπεύθυνους για τη φροντίδα τους, εξέφρασε η κα Βασιλεία Ραφτοπούλου, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο On Camera.

Η υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Ραφήνας Πικερμίου με τη «ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ» τόνισε ότι δεν είναι η μόνη που ανησυχεί για τα σκυλάκια που βρίσκουν καταφύγιο στο Κυνοκομείο, αφού φιλοζωικές οργανώσεις έχουν ήδη δημοσιοποιήσει αγωνιώδεις επιστολές διαμαρτυρίας προς τη Δημοτική Αρχή, αναφορικά τόσο με τις συνθήκες διαβίωσης όσο και για τον κίνδυνο εγκλωβισμού, που διατρέχουν τα ζώα, σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Η Βασιλεία Ραφτοπούλου ανήκει στην κατηγορία των νέων, αλλά και νεοεισερχομένων στον χώρο της Αυτοδιοίκησης, με ειδικότητα στα ζώα συντροφιάς (σ.σ. οικογενειακή επιχείρηση pet shop, μέλος του Κυνολογικού Ομίλου Ελλάδος κι εκπαιδεύτρια σκύλων με συμμετοχές σε παγκόσμια Πρωταθλήματα Κυναθλητισμού και Τεχνικών Εκπαίδευσης).

Στο βίντεο της συνέντευξης που ακολουθεί, μπορείτε να παρακολουθήσετε, πώς περιγράφει η Βασιλεία Ραφτοπούλου την πρώτη της γνωριμία και συνάντηση με τον τωρινό επικεφαλής της, Ανδρέα Βασιλόπουλο, οχτώ χρόνια πριν, όταν ο υποψήφιος Δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου είχε χάσει τον σκύλο του.

Απαντάει επίσης, σε σχετικό ερώτημα για την απόφαση της Διοίκησης του Δήμου να ξοδέψει πάνω από 8.000 ευρώ για την αγορά γατόσπιτου κι εάν αυτό, είναι έμπρακτη απόδειξη ζωοφιλίας, ενώ δηλώνει απολύτως σύμφωνη με το πρόγραμμα της «ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ» για τα αδέσποτα, το οποίο -μεταξύ άλλων- περιλαμβάνει τα εξής:
Στειρώσεις – καμπάνια ευαισθητοποίησης – κατασκευή σύγχρονου αξιοπρεπούς καταφυγίου σε μορφή πάρκου με ιατρείο, χώρο περιποίησης κι επίδειξης – σωστή φιλοξενία και συνθήκες κατάλληλες για την ενδυνάμωση υιοθεσιών – ταϊστρες και κάδοι υγιεινής σε κεντρικά σημεία της πόλης.