Μαρία Παναγιωτοπούλου: Επέζησα από θαύμα το 2018

Η Μαρία Παναγιωτοπούλου συγκλονίζει με τη μαρτυρία της, μας περιγράφει την εμπειρία της, από εκείνη την αποφράδα ημέρα του 2018 και τον τρόπο που γλίτωσε τη ζωή της, την τελευταία στιγμή κι ενώ ήταν σίγουρη πως θα καιγόταν ζωντανή, έτσι όπως είχε εγκλωβιστεί με άλλους οδηγούς, κατευθυνόμενη προς την παραλία.

Η κα Παναγιωτοπούλου είναι υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Ραφήνας Πικερμίου με τον Ανδρέα Βασιλόπουλο, στο Ψηφοδέλτιο της «ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ» και με την εν λόγω ιδιότητα παραχώρησε συνέντευξη/παρουσίαση της υποψηφιότητάς της, στο On Camera και την εκπομπή «Πριν μιλήσει η Κάλπη».
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση της Βιργινίας Μάρκου, για το εάν και πως, έζησε τον όλεθρο, ως κάτοικος της περιοχής Κόκκινο Λιμανάκι, η Μαρία Παναγιωτοπούλου άρχισε να εξιστορεί την προσωπική της εμπειρία, μην μπορώντας να κρύψει τη συγκίνησή της.

«Είμασταν στο σπίτι και δεν ξέραμε τι να κάνουμε… κανείς αρμόδιος δεν ήρθε να μας ενημερώσει, να μας δώσει οδηγίες. Κάποια στιγμή που κόπηκε το ρεύμα και διακόπηκε το τηλέφωνο, μείναμε τελείως αποκομμένοι από τον έξω κόσμο και όταν πια είδαμε τις φλόγες να μας περικυκλώνουν, καταλάβαμε ότι έπρεπε να φύγουμε…» αναφέρει στην περιγραφή της, η κα Παναγιωτοπούλου, αισθανόμενη τυχερή που επέζησε και οι απώλειές της, ήταν μόνο υλικές.

Στη συνέχεια απάντησε σε ερώτημα σχετικά με το εάν έχει παρατηρήσει στα πέντε χρόνια που μεσολάβησαν από την καταστροφή, να έχει μεριμνήσει το Κράτος ή ο Δήμος μέσα από παρεμβάσεις, για την ανάπλαση της περιοχής, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν το είχε στο μυαλό της, να εμπλακεί με τα κοινά, αλλά εμπνεύστηκε από την προσωπικότητα του Ανδρέα Βασιλόπουλου, ο οποίος διαφέρει -όπως είπε- από το σύνηθες προφίλ των «επαγγελματιών πολιτικών».