Βασίλης Μπελιάς: Οι πολίτες απαιτούν σχέδιο και προγραμματισμό!

Διαβασμένος και με συγκεκριμένες προτάσεις/λύσεις για καθημερινά ζητήματα της περιοχής Ραφήνας Πικερμίου, τα οποία δεν απαιτούν σημαντικά και δυσεύρετα κονδύλια, αλλά απλά και μόνο, ευαισθησία, ενδιαφέρον για τους κατοίκους και την πόλη και πολιτική βούληση, εμφανίστηκε ο Βασίλης Μπελιάς, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο On Camera και την εκπομπή «Πριν… μιλήσει η Κάλπη» με παρουσιάστρια τη Βιργινία Μάρκου.

Ο κ. Μπελιάς, ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος της «ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ» του υποψήφιου Δημάρχου Ραφήνας Πικερμίου Ανδρέα Βασιλόπουλου, αλλά και ως ενεργός πολίτης/δημότης της περιοχής, αναδεικνύει δυσλειτουργίες, που με ελάχιστο ενδιαφέρον από πλευράς Διοίκησης του Δήμου, θα διευκόλυνε τα μέγιστα, την καθημερινότητα των κατοίκων, καταθέτοντας παράλληλα και προτάσεις, όπως:

  1. Ρύθμιση της κυκλοφορίας, από Απρίλη έως Οκτώβρη, με μελέτη από ειδικούς συγκοινωνιολόγους, την οποία μελέτη θα υπέβαλαν οι: Οργανισμός Λιμένος Ραφήνας, Εταιρείες Πλοίων, Τροχαία, Υπουργείο Μεταφορών και φυσικά, ο Δήμος.
  2. Κατασκευή πεζοδρομίων ή άλλων οδών, για την ασφαλή διέλευση πεζών, στους κάθετους δρόμους από τη Διασταύρωση Ραφήνας έως την πλατεία
  3. Έξυπνους φωτεινούς σηματοδότες για πεζούς και οχήματα, ιδίως στη Διασταύρωση Σκλαβενίτη – πλατεία -κυκλικοί κόμβοι
  4. Έγκαιρη αντιπυρική προστασία με υπολογισμό των αναγκαίων εξόδων από ειδικό μελετητή και απολογισμό δαπανών στο τέλος της περιόδου
  5. Μελέτη και αποκατάσταση των ελλειμμάτων ασφαλείας σε παιδικές χαρές
  6. Επιθεώρηση κάδων ώστε να ανοίγουν με ποδομοχλό
  7. Φροντίδα για πλύσιμο και απολύμανση κάδων
  8. Μέριμνα για τα σχολεία, θέρμανση – ψύξη – συντήρηση
  9. Φιλικό σύστημα καταγραφής αιτημάτων των δημοτών.

Αναφορικά με την επιλογή του, στο πρόσωπο του Ανδρέα Βασιλόπουλου, ο κ. Μπελιάς ανέφερε τα εξής: «Ο Ανδρέας έχει αποδείξει ότι διαθέτει ικανότητες και πρωτοποριακές ιδέες διοίκησης, ενώ κυρίαρχο για μένα, είναι ο χαρακτήρας του… σέβεται και ακούει τους συνεργάτες του, συζητάει και συναποφασίζει. Δηλώνω, χωρίς την παραμικρή διάθεση υπερβολής, ότι είναι αδύνατο να βρούμε καλύτερο και ικανότερο υποψήφιο Δήμαρχο για τον τόπο μας!

Στην ουσία, είμαστε τυχεροί που ένας συμπολίτης μας, με αυτά τα προσόντα, ασχολείται με τα κοινά!».