Ο Σύλλογος Γυναικών Ραφήνας «Ιωνίδες» παίρνει θέση κατά της βίας

|| - OnCamera.gr
Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση του Συλλόγου:
«Οι Ιωνίδες λέμε:
ΟΧΙ στην βία κάθε μορφής, για κάθε άνθρωπο, ιδιαίτερα όμως για την Γυναίκα, την Μάνα, την Κόρη, την Αδελφή, την Φίλη, που τις έχουμε σημαία μας.
ΟΧΙ στην σιωπή και στην συγκάλυψη από φόβο για τις συνέπειες.
ΟΧΙ στην κακοποίηση αλλά κυρίως ΟΧΙ στην υπόθαλψή της.
Ως Σύλλογος Γυναικών, έχουμε δώσει το στίγμα μας, μέσω εκδηλώσεών μας, για την στήριξη των ανθρώπων που έχουν υποστεί βία, κάθε είδους, για την ενημέρωση και την προτροπή της ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ κάθε παρενόχλησης.
Μέσα απο τις εκδηλώσεις μας, στοχεύσαμε και στην μετάδοση της γνώσης για την προφύλαξη ,δίδοντας και το νομικό πλαίσιο, σύμφωνα και με τις διεθνείς συνθήκες, που αφορούν την ενίσχυση είτε στα πλαίσια της ενδοοικογενειακής , είτε της σχολικής, είτε της επαγγελματικής αλλά και εν γένει σε κάθε μορφή βίας .
Για μας ,είναι θέμα αρχής, η συμπαράσταση και η ενίσχυση κάθε μέλους της κοινωνίας μας, και ιδίως της Γυναίκας, που υφίσταται κακοποίηση, ιδιαίτερα όμως, στοχεύουμε σε εκείνους, που δεν έχουν την δύναμη ή το βήμα, για να σπάσουν το φράγμα του φόβου, της σιωπής, της ντροπής και της ίδιας της ενοχής.
Το ΔΣ αλλά και τα μέλη μας, γνωρίζοντας, ότι είμαστε κρίκοι της ίδιας αλυσίδας ζωής, και πέραν από κάθε νομική διαδικασία, λέμε ότι,
Εμείς έχουμε Εμάς και συνειδητά διατρανώνουμε :Έχεις την δύναμη. Πες ΟΧΙ στη ΒΙΑ!ΜΠΟΡΕΙΣ»!