Εκδήλωση μνήμης του Συλλόγου Κρητών με τη συμμετοχή μαθητών του Γυμνασίου

προσφυγιάς
Εκδήλωση μνήμης

Μια συγκινητική εκδήλωση μνήμης, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική καταστροφή, διοργάνωσε την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022 ο Σύλλογος Κρητών Ραφήνας-Πικερμίου σε συνεργασία με καθηγητές και μαθητές του Γυμνασίου Ραφήνα.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Γυμνασίου Λυκείου Ραφήνας, όπου μαθητές του Γυμνασίου, μας μετέφεραν με τις αφηγήσεις τους το δράμα του ξεριζωμού των προσφύγων από τα παράλια της Μικράς Ασίας, μέχρι την εγκατάστασή τους στην λεβεντογέννα Κρήτη. Στην εκδήλωση, μικτό χορευτικό τμήμα αποτελούμενο από παιδιά του Συλλόγου και μαθητές Γυμνασίου, υπό τους ήχους κρητικής λύρας χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς.

Εκδήλωση μνήμης

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν πολλοί Ραφηνιώτες και την τίμησαν με την παρουσία τους ο υπ. Δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου Ανδρέας Βασιλόπουλος, ο βουλευτής της ΝΔ Βασίλης Οικονόμου, το μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής Λάζαρος Καραούλης, ο πολιτευτής στην περ. Ανατολικής Αττικής Παντελής Ασπραδάκης, o Δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου Ευάγγελος Μπουρνούς, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κωνσταντίνος Μώρος, οι Αντιδήμαρχοι Σ. Κάρλος, Π. Μπατάλης, οι δημ. σύμβουλοι Δ. Κατσουλάκης, Μ. Αραπκιλή – Βιάδη, Δ.Τσεβά και η τοπική σύμβουλος Πικερμίου Κ. Λουλάκη.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία μετά το πέρας της εκδήλωσης να γευτούν το προσφερόμενο κέρασμα από των Σύλλογο Κρητών.

Εκδήλωση μνήμης

Μετά το πέρας της εκδήλωσης ο υπ. Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου Ανδρέας Βασιλόπουλος, εξέφρασε τα συγχαρητήριά του στον πρόεδρο του Συλλόγου Κρητών και τον ευχαρίστησε για την πρωτοβουλία που ανέλαβε ο Σύλλογος τιμώντας τη μνήμη των προγόνων μας.

Εκδήλωση μνήμης