Σκουφέικα Ραφήνας: Επιστολή διαμαρτυρίας

Σκουφέικα Ραφήνας: Επιστολή διαμαρτυρίας κατοίκων Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου

Προς:
1. Γραφείο Προέδρου της Δημοκρατίας, κας Αικατερίνης Σακελλαροπούλου

2. Γραφείο Πρωθυπουργο, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη
3. Γραφείο Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κωνσταντίνου Σκρέκα
4. Γραφείο Υφυπουργού Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, κ. Νικόλαου Ταγαρά
5. Γραφείο Γεν. Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού & Αστικού Περ/ντος, κ. Ευθύμιου Μπακογιάννη

6. Δήμο Ραφήνας Πικερμίου

7. Δήμο Μαραθώνα


Κοινοποίηση:
1. Κυπριακή Δημοκρατία, υπόψη Προέδρου κ. Νίκου Αναστασιάδη (info@presidency.gov.cy) και Υπουργού Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας κας Νατάσας Πηλείδου

2. Βουλευτές – Πολιτευτές Ανατολικής Αττικής

3. Πολιτικά κόμματα

4. Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας

ΘΕΜΑ: ΑΝΕΓΕΡΣΗ 100 ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΛΗΓΕΝΤΩΝ (ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΣΕ ΜΑΤΙ ΑΤΤΙΚΗΣ) ΣΤΑ ΣΚΟΥΦΕΙΚΑ ΡΑΦΗΝΑΣ

Σκουφέικα Ραφήνας, 26 Σεπτεμβρίου 2022

Αξιότιμοι κύριοι,

Με την παρούσα επιστολή συντασσόμαστε με τους κατοίκους της πολύπαθης περιοχής του Ματιού Αττικής και τις απόψεις που εξέφρασαν μέσω της από 30/8/2022 επιστολής τους («Η συνεχιζόμενη πυρκαγιά στο Μάτι», https://rpn.gr/i-synechizomeni-pyrkagia-sto-mati-anoichti-epistoli-katoikon/), αναφορικά με το Ειδικό Σχέδιο Πόλεως για το Μάτι το οποίο αναρτήθηκε στις 4/8/2022.

Τα σχόλια των εν λόγω κατοίκων είναι εξόχως δυσμενή για την μελέτη του σχεδίου πόλης που υλοποιείται στην περιοχή και εντοπίζουν μια σειρά αστοχιών, τις οποίες και εμείς συμμεριζόμαστε και βλέπουμε να επαναλαμβάνονται και στη δική μας περιοχή, στα «Σκουφέικα» Ραφήνας (αποσπασματικοί πεζόδρομοι δίχως συνέχεια και νόημα, κοινόχρηστοι χώροι στάθμευσης έξω από ιδιοκτησίες με επαρκέστατους ιδιωτικούς χώρους πάρκινγκ, κοινόχρηστοι χώροι πρασίνου σε βάρος πολυετών φυτεύσεων σε κήπους, άχρηστες ζώνες φύτευσης μέσα σε δρόμους, κλπ.).

ΕΙΔΙΚΑ ΟΜΩΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ (ΣΚΟΥΦΕΙΚΑ Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου) συντελείται ένας ΕΠΙΠΛΕΟΝ άστοχος, πρόχειρος, πλημμελώς μελετημένος και δη εγκληματικός σχεδιασμός, που έγινε αντιληπτός με το «Τοπικό Ρυμοτομικό Σχέδιο Εφαρμογής για την Αποκατάσταση Πληγέντων» που μας κοινοποιήθηκε την 1/7/2022, για το οποίο έχουν ήδη γίνει ενστάσεις και επιφυλασσόμαστε όπως προσφύγουμε ΑΜΕΣΑ ενώπιον της Δικαιοσύνης. Αναρωτιόμαστε δε πότε, με ποιους ακριβώς, και με ποιο τρόπο πραγματοποιήθηκε η σχετική «δημόσια διαβούλευση», την οποία ούτε ποτέ κανείς εξ ημών αντιλήφθηκε ούτε προσκληθήκαμε να συμμετάσχουμε:

Η χωροθέτηση ενός τεραστίων διαστάσεων έργου κατασκευής 100 μαζικών κατοικιών για την «αποκατάσταση πληγέντων πυροπλήκτων» στην περιοχή Σκουφέικα (Ο.Τ 132 σε Ρ-ΠΕ2), με (συγ)χρηματοδότηση μάλιστα της Κυπριακής Δημοκρατίας, δίπλα ακριβώς στο ρέμα «Πευκώνα» συνιστά ένα έργο βίαια επεμβατικού χαρακτήρα (λόγω μαζικού όγκου προσαύξησης κατοίκων) και σαφέστατης περιβαλλοντικής υποβάθμισης της περιοχής.

ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΠΑΓΙΔΑΣ ΠΟΥ ΕΓΚΛΩΒΙΣΕ ΚΑΙ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΕ ΘΑΝΑΤΟ ΔΕΚΑΔΕΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟ 2018, ΤΟΣΟ ΑΒΑΣΑΝΙΣΤΑ ΧΩΡΟΘΕΤΗΜΕΝΗ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΣΗΜΕΙΟ

Οι αριθμοί είναι ενδεικτικοί: Σε μια περιοχή (Σκουφέικα) εντασσόμενη τώρα στο Σχέδιο Πόλεως, συνολικής έκτασης 300 στρεμμάτων, αυτή τη στιγμή υπάρχουν διάσπαρτα λιγότερες από 100 κατοικίες κτισμένες σε βάθος πέντε και πλέον δεκαετιών. Με την χωροθέτηση του ανωτέρω έργου στην περιοχή μας, πρόκειται μεμιάς να στοιβαχθούν 100νέες κατοικίες (των 80 τ.μ. κατά μέσο όρο η καθεμιά) σε μια έκταση μόλις 17 στρεμμάτων, όπου παραχωρείται για προφανείς λόγους ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ συντελεστής δόμησης από ότι στην υπόλοιπη περιοχή (0,5 αντι 0,4) και ένας επιπλέον όροφος (τρεις αντί για δύο). Το έργο είναι εξόφθαλμα δυσανάλογο όχι μόνο με την υφιστάμενη φυσιογνωμία της περιοχής, αλλά και με αυτή που θα προκύψει μετά την ένταξή της στο σχέδιο.

Όχι μόνο η χωροθέτηση του συγκεκριμένου τεράστιου έργου είναι κάκιστη και αταίριαστη/ δυσανάλογη σε μέγεθος με την περιοχή (100 διαμερίσματα σε τριώροφα κτίρια σε έκταση μόλις 17 στρεμμάτων), υποβαθμίζοντας το φυσικό και αρχιτεκτονικό περιβάλλον του τόπου και κατ’ επέκταση την ποιότητα ζωής, αλλά και την εμπορική αξία των ακινήτων, αλλά με την ανάρτηση του Ειδικού Σχεδίου προέκυψε με σαφήνεια, και προς δυσάρεστη έκπληξη όλων μας, μια ακόμη εξωφρενική παράμετρος:

Η πρόσβαση στις εν λόγω 100 κατοικίες θα εξυπηρετείται αποκλειστικά (!!!) από την εξαιρετικά χαμηλής κυκλοφορίας οδό Αιγαίου και εν συνεχεία Αμπελώνων (σήμερα εξυπηρετεί λιγότερες από 40 κατοικίες). Η παράλληλη της Αιγαίου οδός Μακεδονομάχων (κάθετη επίσης στη Λεωφ. Φλέμιγκ) στην οποία και θα έχει πρόσοψη το σχεδιαζόμενο τερατώδες οικοδόμημα των 100 κατοικιών δεν θα δύναται να εξυπηρετεί το συγκρότημα, καθώς ΘΑ ΔΙΕΥΘΕΤΗΘΕΙ ΩΣ ΡΕΜΑ (ρέμα Πευκώνα). Καταργείται οποιαδήποτε «διαμπερότητα» του συγκροτήματος κατοικιών και περιορίζεται   κυκλοφοριακά η προσπελασιμότητά του, σε βαθμό που αναρωτιέται κανείς αν έγινε κατάλληλη συγκοινωνιακή μελέτη. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την βαριά κυκλοφοριακή επιβάρυνση της οδού Αιγαίου, η οποία θα μετατραπεί ουσιαστικά σε λεωφόρο (!) και αναπόφευκτα θα μειωθεί σημαντικά και αδικαιολόγητα η ποιότητα ζωής των ήδη κατοίκων που εξυπηρετούνται από την οδό αυτή, με όλα τα δυσμενή επακόλουθα.

Μάλιστα, ακριβώς προκειμένου να εξυπηρετηθεί κυκλοφοριακά το εν λόγω συγκρότημα κατοικιών προωθείται η διαπλάτυνση της οδού Αιγαίου κατά 6 επιπλέον μέτρα ως δρόμου διπλής κατεύθυνσης και σε βάρος των ήδη κτισμένων κατοικιών (με γκρέμισμα μαντροτοίχων και υποδομών πολλών κατοικιών, με μεγάλα κόστη και ταλαιπωρία πολλών κατοίκων) και όχι, όπως εύλογα θα ανέμενε κανείς, των ακτίστων! Αυτό φέρεται να συμβαίνει καθώς για την υλοποίηση του έργου των 100 κατοικιών ΔΕΝ επαρκούσε η παραχωρούμενη έκταση ιδιοκτησίας του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου, αλλά ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΝ η υπέρμετρη εισφορά σε γη των όμορων άκτιστων ιδιοκτησιών ιδιωτών, οι οποίες δεν μπορούν να επιβαρυνθούν εκ νέου και για την διαπλάτυνση του δρόμου. Πέραν αυτού, οι κτισμένες ιδιοκτησίες καλούνται να εισφέρουν σε γη για την υλοποίηση κοινόχρηστων θέσεων στάθμευσης, οι οποίες είναι αχρείαστες, δεδομένου ότι οι ιδιοκτησίες αυτές διαθέτουν επαρκέστατους εσωτερικούς χώρους στάθμευσης. Ο σχεδιασμός αυτός εξυπηρετεί και πάλι αποκλειστικά τις σχεδιαζόμενες 100 κατοικίες.

Στα ανωτέρω πρέπει να προστεθεί η ανεπάρκεια της περιοχής σε υποδομές ικανές να φιλοξενήσουν έναν τέτοιο μαζικό όγκο κατοικιών: έλλειψη συστήματος αποχέτευσης (οι ήδη υπάρχουσες κατοικίες ακόμη εξυπηρετούνται με βόθρους!) και παλαιότατο σύστημα ύδρευσης με συχνότατες διακοπές στην παροχή του νερού. Για παράδειγμα, μόλις τον περασμένο Φεβρουάριο 2022 έλαβε χώρα διακοπή υδροδότησης επί έξι (6) συνεχόμενες μέρες, λόγω συνεχών προβλημάτων του απαρχαιωμένου δικτύου σωληνώσεων από ΑΜΙΑΝΤΟ!!! Για το γεγονός αυτό παραπονεθήκαμε επανειλημμένα στο Δήμο και με την από 27/2/2022 επιστολή μας.

Είναι σαφές από τα ανωτέρω ότι η χωροθέτηση των συγκεκριμένων κατοικιών για την αποκατάσταση πυροπλήκτων γίνεται βιαστικά, χωρίς να έχουν μελετηθεί οι ιδιαιτερότητες και η καταλληλότητα της περιοχής μας. Πρόκειται για ένα ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΣΤΙΒΑΓΜΑ 100 διαμερισμάτων σε μια ανεπαρκή για το μέγεθος του έργου έκταση (σε σχέση με τα δεδομένα της περιοχής), απροσπέλαστη και απομονωμένη κυκλοφοριακά με κάκιστη πρόσβαση και δίπλα σε ρέμα.

Η λογική θα επέβαλε τουλάχιστον την αναθεώρηση του μεγέθους του έργου, ώστε να ικανοποιήσει ορθά τις ανάγκες λιγότερων των μισών νέων κατοικιών (λιγότερες των 50). Οι υπόλοιπες κατοικίες θα μπορούσαν να χωροθετηθούν σε άλλο σημείο, προκειμένου να αποφευχθεί επικείμενη «γκετοποίηση» σε έναν τόσο περιορισμένο χώρο. Είναι χαρακτηριστικό ότι για την υλοποίηση του τερατώδους έργου απαιτήθηκε η παραχώρηση μεγαλύτερου συντελεστή δόμησης στο οικείο οικοδομικό τετράγωνο και ενός επιπλέον ορόφου σε σχέση με τα υπόλοιπα οικοδομικά τετράγωνα της περιοχής, άλλως το έργο δεν εδύνατο να υλοποιηθεί στο συγκεκριμένο σημείο.

Τέλος, εξακολουθούν να μένουν αδιευκρίνιστα από την Πολιτεία και τον Δήμο τα ακόλουθα ερωτήματα, όπως διατυπώθηκαν και στην έως σήμερα αναπάντητη από 13/09/2021 επιστολή μας (προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με αρ. Πρωτ. 86771/7926.20.09.2021) και τις πρόσφατες ενστάσεις μας:

  • Ποιοι είναι οι λόγοι για τους οποίους προκρίθηκε η συγκεκριμένη λύση χωροθέτησης του έργου στην συγκεκριμένη περιοχή; ΠΩΣ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΕΤΑΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΑ Η ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΚΑΙ Η ΑΣΦΑΛΗΣ ΕΚΚΕΝΩΣΗ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ; Γιατί έπρεπε το έργο να έχει έναν τόσο μαζικό χαρακτήρα και δεν μελετήθηκαν και άλλες εναλλακτικές καταλληλότερες λύσεις; Μόνο και μόνο επειδή ο Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου προσφέρθηκε οικειοθελώς να παραχωρήσει μια έκταση δίπλα στο ρέμα Πευκώνα που ήταν ακατάλληλη για άλλο σκοπό;
  • ΠΟΙΟΙ θα είναι οι ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ των εν λόγω κατοικιών και ποια θα είναι τα κριτήρια και οι όροι απονομής τους σε αυτούς; Πρόκειται για πληγέντες οι οποίοι διέθεταν νόμιμα ιδιοκτησίες που καταστράφηκαν από την πυρκαγιά του 2018; Σε αυτή την περίπτωση γιατί δεν αποζημιώθηκαν όπως τόσοι άλλοι πυρόπληκτοι, ώστε να αποκαταστήσουν τις ιδιοκτησίες τους; Αν πάλι πρόκειται για ιδιοκτήτες μη νόμιμα κατασκευασμένων κατοικιών στην πληγείσα περιοχή, ποια είναι η νομιμοποιητική βάση για την αποκατάσταση με χορήγηση μιας νέας κατοικίας με έξοδα του Κράτους και παραχώρηση εκτάσεων του Δήμου με τεράστιες απαλλοτριώσεις; Αν οι δικαιούχοι ΔΕΝ ειναι ακόμη συγκεκριμένοι, τότε ποιος ο σκοπός σχεδιασμού και υλοποίησης ενός τόσο τεράστιου σε μέγεθος έργου και μάλιστα με τέτοιες πρωτόγνωρες ταχύτητες;
  • Γιατί δεν διατέθηκαν εκτάσεις KAI του Δήμου Μαραθώνα για την κατασκευή κατοικιών για την αποκατάσταση πυροπλήκτων, ο οποίος επίσης εμπλέκεται λόγω πληγέντων δημοτών του; Είναι τυπικά ορθό να παραχωρείται έκταση του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου για την αποκατάταση αναγκών δημοτών άλλων Δήμων, όταν έχουν και αυτοί δυνατότητα να αποκαταστήσουν τους πληγέντες δημότες τους σε δικές τους εκτάσεις;
  • Ποια θα είναι η αρχιτεκτονική λύση που θα ακολουθηθεί σε ένα τέτοιο ογκώδες συγκρότημα κατοικιών? Είναι δυνατόν, λόγω του όγκου και του επιπλέον ορόφου που παραχωρείται σε αυτό, να σεβαστεί την αρχιτεκτονική φυσιογνωμία της ευρύτερης περιοχής που αποτελείται από όμορφες μεμονωμένες μονοκατοικίες?

Εξυπακούεται ότι δεν είμαστε αρνητικά διακείμενοι στην αποκατάσταση των πυροπλήκτων συμπολιτών μας που νόμιμα δικαιούνται να αποκατασταθούν και να έχουν ένα νέο σπίτι και συμμεριζόμαστε την αγωνία και ταλαιπωρία τους. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να γίνει αποδεκτό ένα βιαστικό, πρόχειρο, πλημμελώς μελετημένο σχέδιο κατασκευής 100 μαζικών κατοικιών σε έναν ακατάλληλο χώρο. Δεδομένων δε όλων των ανωτέρω, είναι μάλιστα εξαιρετικά αμφίβολο αν οι ίδιοι οι (νόμιμοι) δικαιούχοι των κατοικιών επιθυμούν την αποκατάστασή τους με μια τέτοια κατοικία – διαμέρισμα στο μαζικό συγκρότημα κατοικιών που οραματίσθηκε ο Δήμος Ραφήνας. Συνεπώς:

  • Ποιος θα κατοικήσει εν τέλει στα προς υλοποίηση διαμερίσματα, δεδομένου ότι η γενναιόδωρη δωρεά της Κύπρου αφορά ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στους πυρόπληκτους της πυρκαγιάς στο Μάτι του 2018?
  • Ή μήπως εν τέλει αναλαμβάνεται από την Πολιτεία – και μάλιστα εν γνώση της – ένα σημαντικό ρίσκο το συγκρότημα να μην κατοικηθεί ποτέ από πυροπλήκτους και να απομείνει «κτίριο – φάντασμα», όπου θα έχουν όμως στο μεταξύ δαπανηθεί σε εργολαβίες τεράστια ποσά, μεταξύ των οποίων τα σημαντικά δωρηθέντα από την Κυπριακή Δημοκρατία;
  • Ή μήπως θα εγκατασταθούν τρίτες, άσχετες με τον σκοπό του έργου κοινωνικές ομάδες που το Κράτος θα θελήσει να «αποκαταστήσει»;
  • Τέλος, προκύπτει εύλογα το ερώτημα μήπως η βιασύνη για την κατοχύρωση του έργου αποσκοπεί στη δημιουργία εντυπώσεων, ενόψει του ποινικού δικαστηρίου τον επόμενο μήνα, για τις ευθύνες της εκατόμβης από την πυρκαγιά του 2018 στο Μάτι.

Κατόπιν των ανωτέρω,

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ ΕΝΤΟΝΟΤΑΤΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΧΕΔΙΑΖΟΜΕΝΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΖΙΚΩΝ 100 ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ «ΠΛΗΓΕΝΤΩΝ ΠΥΡΟΠΟΛΗΚΤΩΝ» ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ, ΣΤΑ ΣΚΟΥΦΕΪΚΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΡΑΦΗΝΑΣ

Για την πρωτόγνωρη ταχύτητα και τον κάκιστο σχεδιασμό εν γένει του εν λόγω έργου, χωρίς να λαμβάνονται υπόψιν οι ιδιαιτερότητες και η καταλληλότητα της περιοχής όπου χωροθετείται

Καλούμε τις αρμόδιες κρατικές/ δημοτικές υπηρεσίες να δημοσιοποιήσουν άμεσα τα στοιχεία/ διευκρινίσεις/ απαντήσεις που διαθέτουν σε σχέση με τα ερωτήματα που ετέθησαν πιο πάνω (χωρίς να εννοούμε τα προσωπικά δεδομένα των δικαιούχων πληγέντων), διαφορετικά τίθεται σοβαρό ζήτημα διαφάνειας στην ήδη νεφελώδη πρόοδο και υλοποίηση του έργου

Καλούμε ΟΛΟΥΣ τους εμπλεκομένους φορείς όπως αντιληφθούν τις ΣΟΒΑΡΕΣ ΑΣΤΟΧΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑ του εγχειρήματος και επανεξετάσουν με σοβαρή σπουδή και μελέτη την χωροθέτηση του έργου κατοικιών πληγέντων στην περιοχή Σκουφέικα Δήμου Ραφήνας Πικερμίου, προκρίνοντας λύσεις που σέβονται τουλάχιστον την αρχή της αναλογικότητας (π.χ. υλοποιώντας μικρότερο αριθμό κατοικιών – για τους πληγέντες ιδιοκτήτες νομίμων κατοικιών που καταστράφηκαν στην πυρκαγιά του 2018 – στην συγκεκριμένη περιοχή και σίγουρα κάτω των 50)

ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ – ΠΡΙΝ ΑΝΕΥΘΥΝΑ ΚΑΙ ΑΡΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΤΕ ΑΝΕΠΙΣΤΡΕΠΤΙ ΜΕ ΕΝΑ ΟΓΚΩΔΕΣ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ – ΠΑΓΙΔΑ – ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΑΣΦΑΛΗΣ ΝΑ ΚΑΤΟΙΚΗΣΕΙ, ΜΕ ΕΝΑ «ΞΕΝΟ ΣΩΜΑ» ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΩΣ ΤΟ ΠΙΟ ΠΥΚΝΟΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΟ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ – ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΜΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΣ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΕΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΡΑΦΗΝΑΣ

Οι υπογράφοντες κάτοικοι της περιοχής «Σκουφέικα» Ραφήνας:

Δέσποινα Παπαδοπούλου

Νικήτας Τσόπελας

Μαρίνος Τσόπελας

Δέσποινα Φράγκου Φραγκάκη

Δανάη Φράγκου Φραγκάκη

Σπυρίδων Φράγκου Φραγκάκης

Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου

Αγνή Τσούτσε

Παναγιώτης Παπαγεωργίου

Αντιγόνη Τσούτσε

Νίκη Πουλάκη

Κωνσταντίνος Παπαχρήστου

Κυριακή Πουλάκη

Βασιλική Τσιμπούρη

Γεώργιος Μαργέτης

Ιωάννης Μαργέτης

Νικόλαος Μαργέτης

Ευθύμιος Παπαευσταθίου

Μαλβίνα Σβορώνου

Ανάργυρος Παπαευσταθίου

Πόπη Πανδή

Ιωάννης Ποτήρης

Μαρία Ποτήρη

Κωνσταντίνος Ποτήρης

Γεωργία Δεμίρη

Κυριακή Ποτήρη

Φιλιώ Χατζησάββα

Δημήτρης Τσιάντης

Σοφία Αλεξιάδου

Εμμανουέλα Αλεξιάδου Κουνέλη

Νίκη Αλεξιάδου

Παναγιώτα Κουλοχέρη

Γεώργιος Κλήμης

Αθανάσιος Μαντές

Νίκη Σαγιόγλου

Νικόλαος Κύτταρης

Φωτεινή Γιαννοπούλου

Παναγιώτης Κύτταρης

Βασίλης Κώστογλου

Μαρία Γιουλάτου

Κωνσταντίνος Μπαρλαβάς

Βασιλική Κουφοπούλου

Σωτήρης Μπαρλαβάς

Μάριος Μπαρλαβάς

Διονύσιος Τόντος

Ρόζα Μπάθα

Δέσποινα Τουλιάτου

Μιχαήλ Τουλιάτου

Παρασκευή Τουλιάτου

Παναγιώτης Δερβίσης

Ερμής Δερβίσης

Ορφέως Δερβίσης

Κωνσταντίνος Δουκόπουλος

Ελένη Δουκοπούλου

Δήμητρα Τσέκερη

Ιωάννης Βάης

Ζαχαρούλα Ντάφλου

Σωκράτης Καλιαρέκος

Ιωάννης Αλβέρτης (1940)

Μαρία Αικατερίνη Αλβέρτη

Ιωάννης Αλβέρτης (1999)

Κωνσταντίνος Λεούσης

Μάχη Παπατόλια

Κωνσταντίνος Πολιτάκος