Εγκατάσταση περιβαλλοντικού σταθμού στις πυρόπληκτες περιοχές του Πικερμίου

Το Σάββατο 23 Ιουλίου και ώρα 14:00, η ομάδα μας RPSOS.gr σε συνεργασία με την Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών) και το πιστοποιημένο εργαστήριο περιβαλλοντικών μετρήσεων Alpha Measurments, ανταποκρινόμενη στην αγωνία των κατοίκων για την ποιότητα του αέρα που εισπνέουν, ξεκινά σειρά μετρήσεων ποιότητας αέρα στην πυρόπληκτη ζώνη.

Σύμφωνα με τον συντονιστή της δράσης Δρ. Ανδρέα Βασιλόπουλο, πρόκειται να εγκατασταθεί στο κάτω Ντράφι, σταθερός περιβαλλοντικός σταθμός βάσης ο οποίος θα μετρά ανά 3 δευτερόλεπτα τα μικροσωματίδια της ατμόσφαιρας (PM1, PM2.5, PM4, PM10). Ταυτόχρονα, επειδή η αέρια ρύπανση εξαρτάται από πολλές τοπικές παραμέτρους, ειδική ομάδα εξοπλισμένη με φορητό αναλυτή αέριων ρύπων πρόκειται να επισκέπτεται τα σπίτια που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον και να πραγματοποιεί μετρήσεις

Τον εξειδικευμένο εξοπλισμό παρέλαβε η ομάδα RPSOS.gr μόλις σήμερα. Ευχαριστούμε την Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών) και το πιστοποιημένο εργαστήριο περιβαλλοντικών μετρήσεων Alpha Measurments για την προθυμία να παρέχουν εξοπλισμό και επιστημονική υποστήριξη σε όλη την διαδικασία.

RPSOS
Ραφήνα Πικέρμι SOS
Εθελοντική ομάδα 
τηλ. 2108056325
κιν. 6932-928899
κιν. 6942-790900
www.rpsos.gr