Ανακοίνωση του Δήμου Μαραθώνος για την υδροδότηση στον Οικισμό Νέος Πόντος του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου

|| - OnCamera.gr

Δυστυχώς, η παραπληροφόρηση, η ανευθυνότητα και η διαστρέβλωση στοιχείων και γεγονότων φαίνεται ν’ αποτελεί «δεύτερη φύση» για κάποιους στον όμορο Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου.

Για το ζήτημα της διακοπής υδροδότησης ορισμένων κατοικιών στον Νέο Πόντο από τον Δήμο μας και την αλλαγή παρόχου, έχουμε κατ’ επανάληψη ενημερώσει τους ενδιαφερόμενους (Δήμος, πολίτες) αποφεύγοντας -από συναδελφική αλληλεγγύη- να κατηγορήσουμε την αρμόδια Υπηρεσία Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου.

Το παράδειγμα το δικό μας, δεν το ακολουθούν οι συνάδελφοι, οι οποίοι προσπαθούν με κάθε τρόπο, να ρίξουν όλες τις ευθύνες σε μας και μάλιστα με τέτοιο τρόπο ώστε εκείνοι να εμφανίζονται ως «οι μόνοι ευαίσθητοι» καθώς και οι… από μηχανής θεοί – σωτήρες.

Κύριοι συνάδελφοι, εάν είχατε τόση ευαισθησία, εάν νοιαζόσασταν τόσο πολύ για τους συμπολίτες μας, εάν πράγματι δεν θέλατε να μείνουν οι άνθρωποι χωρίς νερό -ούτε μία μέρα- θα είχατε φροντίσει ν’ ανταποκριθείτε στα αιτήματα και τις υπηρεσιακές μας εκκλήσεις -γραπτές και προφορικές- από το Νοέμβριο 2019, προκειμένου να διευθετήσουμε το πρόβλημα από τις πρώτες εβδομάδες ανάληψης των νέων μας καθηκόντων.

Για τελευταία φορά σας καλούμε να αναλάβουμε ο καθένας τις ευθύνες του, να συνεργαστούμε και να εργαστούμε μεθοδικά και χωρίς εκατέρωθεν ανακοινώσεις, προκειμένου για την αποκατάσταση της υδροδότησης και την ταχύτερη ομαλοποίηση της κατάστασης. Οτιδήποτε άλλο, όχι μόνο δεν βοηθά σε κάτι, αλλά τείνει να δημιουργηθεί μία απαξίωση των θεσμών στη συνείδηση του κόσμου, η οποία είναι απολύτως βλαβερή για τη Δημοκρατία.

Διευκρινίσεις σχετικά με τη σοβαρή βλάβη στην περιοχή του Νέου Βουτζά «Οικισμός Νέος Πόντος»

Η διακοπή υδροδότησης στην περιοχή του Νέου Βουτζά «Οικισμός Νέος Πόντος», που ανήκει στα διοικητικά όρια του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου οφείλεται σε σοβαρή βλάβη που σημειώθηκε το Σάββατο 10 Οκτωβρίου και ώρα 11:00. Η βλάβη εντοπίζεται σε δύσβατο σημείο (το δίκτυο περνάει μέσα από ρέμα) είναι σοβαρότερη απ’ ότι είχε αρχικά εκτιμηθεί και θα χρειαστεί ως χρόνο αποκατάστασης 3-4 ημέρες.

Να θυμίσουμε ότι το συγκεκριμένο τμήμα άνηκε στο παλιό δίκτυο Τοπάλογλου, που το 1990 πέρασε στη διαχείριση της τότε Κοινότητας Νέας Μάκρης. Είναι πολύ παλιό και παρουσιάζει πολύ συχνά πολύ σοβαρές βλάβες. Ως εκ τούτου η χθεσινή διακοπή ουδεμία σχέση έχει με τον επερχόμενο διαχωρισμό του δικτύου ύδρευσης που έχει προγραμματιστεί για τις 19 Οκτωβρίου, μετά από δεύτερη και τρίτη παράταση που ζήτησε και πήρε ο Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ