Συγκίνηση, δάκρυα και μνήμες στον κινηματογράφο «Αελλώ» για το Ντοκιμαντέρ «Τρίγλια – Ένα ταξίδι μέσα στην ιστορία και τον χρόνο»

|||||||| - OnCamera.gr

Τηρώντας αυστηρά όλα τα πρωτόκολα υγιεινής πολλοί κάτοικοι του δήμου Ραφήνας – Πικερμίου και όχι μόνο, προσήλθαν στον κινηματογράφο ΑΕΛΛΩ για να δουν την πρεμιέρα του ιστορικού ντοκιμαντέρ: «Τρίγλια – Ένα ταξίδι μέσα στην ιστορία και τον χρόνο», με την υποστήριξη του Συλλόγου Τριγλιανών Ραφήνας και παραγωγή του τηλεοπτικού διαδικτυακού καναλιού oncamera.gr.

Το σίγουρο είναι ότι ο κινηματογράφος Αελλώ στην προ- κορωνοιού εποχή θα ήταν κατάμεστα γεμάτος απο κόσμο.

Συγκίνηση και δάκρυα προκάλεσαν τα μοναδικά κινηματογραφικά ντοκουμέντα και οι συγκλονιστικές μαρτυρίες οι οποίες αποτύπωσαν όλη την ιστορία της προσφυγιάς και του ξεριζωμού των Τριγλιανών από την πατρίδα τους.

Στην πρεμιέρα παραβρέθησαν οι:

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Τριγλιανών κ. Γιώργος Κικής Ο δήμαρχος Βαγγέλης Μπουρνούς, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κωνσταντίνος Μώρος η συζυγός του Μαρία Δρακούλη που παραχώρησε ευγενικά τον κινηματογράφο, οι αντιδήμαρχοι Ανδρέας Βασιλόπουλος και Παναγιώτης Καλφαντής, ο πρόεδρος του ”Φ. Καβουνίδης” Μάκης Βουδούρης, ο πρώην δήμαρχος Ανδρέας Κεχαγιόγλου, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Δαμιανός Φαφούτης, η πρόεδρος του Λυκείου των Ελληνίδων Εύη Γκατσοπούλου, ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Ραφήνας Μιχάλης Γκολεμάς, ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Γρηγόρης Τσίρος. Η δημοτική σύμβουλος Μαρία Αραπκιλή (δημ. σχέσεις για τον σύλλλογο Τριγλιανών), η δημοτική σύμβουλος Βαλερί Βασιλικού, ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής βιώσιμης ανάπτυξης Δημήτρης Καρασταμάτης, η διευθύντρια του ”Φ. Καβουνίδης” Ευγενία Καπριγιάννη, και ο παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής Χρήστος Αρδίζογλου.

Ο πρώην δήμαρχος και επίτιμος πρόεδρος των Τριγλιανών Ραφήνας Ανδρέας Κεχαγιόγλου αφηγήθηκε μοναδικά περιστατικά της εποχής εκείνης, σκορπώντας ρίγη συγκίνησης στους θεατές. Ο εγγονός του ευεργέτη Φίλιππου Καβουνίδη, Φίλιππος πάντα σεμνός και απλός μας έδωσε να καταλάβουμε τι ακριβώς έγινε με τη μεταφορά των ξεριζωμένων Τριγλιανών.

Ειδική αναφορά στις παραδοσιακές ενδυμασίες έκανε η πρόεδρος του Λυκείου των Ελληνίδων Ραφήνας Εύη Γκατσοπούλου.

Με το πέρας της προβολής, πηγαδάκια σχηματίστηκαν στον χώρο του κινηματογράφου σχολιάζοντας το ντοκιμαντέρ και προσθέτοντας ο καθένας και από μια μαρτυρία των προγόνων του. Ιστορίες που είχαν ακούσει από μικρά παιδιά, από τα στόματα των παππούδων και των γιαγιάδων τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ