Σοβαρό ατύχημα ΤΩΡΑ στους καταρράκτες στο Ντράφι

Στο φυσικό αξιοθέατο του καταρράκτη στο Ντράφι, του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου, σημειώθηκε σήμερα το μεσημέρι σοβαρό ατύχημα, όταν μία κυρία έπεσε από ύψος 4 μέτρων στον γκρεμό. Άμεση η κινητοποίηση της πυροσβεστικής με δύο οχήματα για την επιχείρηση διάσωσης και ανάσυρσης. Μετά από λίγα λεπτά έφτασαν και οι διασώστες του ΕΚΑΒ οι οποίοι φρόντισαν για τη μεταφορά στο εφημερεύον νοσοκομείο. Στο σημείο και ο δημοτικός σύμβουλος Ανδρέας Βασιλόπουλος, ο οποίος τα τελευταία χρόνια δίνει αγώνα για την “σωστή” όπως λέει ανάδειξη του τόσο όμορφου φυσικού μνημείου, χαρακτηρίζοντας όμως την εγκατάλλειψη και την έλλειψη μέτρων ασφάλειας ως “εγκληματική αμέλεια”.

Κάτοικοι και περαστικοί επεσήμαναν ότι το σημείο είναι πολύ επικίνδυνο και ότι επί χρόνια ζητούν από τη δημοτική αρχή να προστατέψει τον καταρράκτη και τους ανυποψίαστους για τον κίνδυνο επισκέπτες, οι οποίοι συρρέουν κατά εκατοντάδες από την Άνοιξη έως και το Φθινόπωρο για περάσουν ένα πρωινό στη φύση και στο νερό.

Μετά το περιστατικό, ο Δημοτικός Σύμβουλος Ανδρέας Βασιλόπουλος, ο οποίος τυγχάνει να είναι και γεωεπιστήμονας, μας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Δεν μπορώ να κρύψω τη λύπη μου για το περιστατικό και την αγωνία μου για την κατάσταση της κυρίας που τραυματίστηκε. Όμως δεν μπορώ να μην θυμώνω και με την πολιτεία, εν προκειμένω με τον Δήμο μας, που αφήνει ένα τόσο όμορφο μέρος να γίνεται παγίδα για τόσο κόσμο. Είναι αρκετά χρόνια τώρα που μία ομάδα ανθρώπων αγωνιζόμαστε για να ενημερωθούν σωστά οι επισκέπτες και για να απαγορευτεί η πρόσβαση μέχρι να υπάρξουν οι κατάλληλες συ΄νθήκες ασφάλειας. Ασφάλειας για τους επισκέπτες, αλλά και για την περιοχή που το καλοκαίρι κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή από τις φωτιές που ανάβουν στην κατάφυτη κοίτη του καταρράκτη μερικοί ασυνείδητοι. Ακόμα και ο αξιωματικός της πυροσβεστικής αναρρωτήθηκε πώς έχουμε αφήσει ελεύθερη την πρόσβηση στον κόσμο. Είναι καιρός να περάσουμε από την ανάπτυξη στη βιώσιμη ανάπτυξη, διαφορά που λίγοι αντιλαμβάνονται.”