Λιμάνι Ραφήνας: Αυξημένη σχετικά η κίνηση για τα νησιά

|| - OnCamera.gr
|| - OnCamera.gr

Αυξημένη κίνηση παρατηρείται από το πρωί στο λιμάνι της Ραφήνας, με τους ταξιδιώτες να ξεκινούν τις πρώτες μαζικές εξόδους της φετινής θερινής περιόδου.

Παρών από το πρωί στις προβλήτες ο λιμενάρχης Ραφήνας κ. Δημήτρης Κυριακουλόπουλος, πάντα ευγενικός και προσιτός, δίνει τις τελευταίες οδηγίες προκειμένου να γίνει σωστά η επιβίβαση των ταξιδευτών αλλά και των οχημάτων.

Όπως  είπε και ο ίδιος στο oncamera.gr: «Όλα πηγαίνουν καλά με μάσκες, αποστάσεις και γενικότερα με την τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού»

Από νωρίς πολλοί βρέθηκαν στο δεύτερο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας προκειμένου να αναχωρήσουν για τα ελληνικά νησιά. Το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου, αρκετοί επέλεξαν κοντινούς προορισμούς για το διήμερο.

Συστηματικοί έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων

Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν θα πρέπει να βρίσκονται νωρίτερα στην αποβάθρα αναχώρησης του πλοίου λόγω των υγειονομικών μέτρων που ισχύουν για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού. Όλοι οι επιβάτες, αφού θερμομετρηθούν, θα συμπληρώσουν ειδικό ερωτηματολόγιο, ενώ θα πρέπει να διατηρούν απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ τους σε όλους τους χώρους κίνησης μέσα στο πλοίο. Όπως προαναφέρθηκε η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική μόνο στους εσωτερικούς χώρους των πλοίων. Επίσης, στα πλοία υπάρχει ειδική διάταξη για τους επιβάτες στα αεροπορικά καθίσματα, ένα κάθισμα κατειλημμένο και ένα κάθισμα κενό, παρακείμενο, μπροστά και πίσω.

Υπενθυμίζεται ότι ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός επιβατών αυξήθηκε στο 60% (από 50%) για τα πλοία που δεν διαθέτουν καμπίνες και στο 65% (από 55%) για τα πλοία που διαθέτουν καμπίνες. Αυξάνεται επίσης σε 2 (από 1) το όριο ατόμων ανά καμπίνα, ενώ έχει διατηρηθεί το αντίστοιχο όριο των τεσσάρων ατόμων αν πρόκειται για οικογένεια ή ΑΜΕΑ με τον συνοδό τους.