Παλλήνη: Μεγάλα έργα προωθούνται στην περιοχή – Καμία όμως ενέργεια για απομάκρυνση των Πυλώνων

 - OnCamera.gr

Τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών για θέματα Αυτοδιοίκησης, Στέλιο Πέτσα, υποδέχτηκε  στο Δημαρχείο, ο Δήμαρχος Παλλήνης, Θανάσης Ζούτσος.

Στη συζήτηση μιάμισης ώρας που ακολούθησε, συζητήθηκαν μεταξύ άλλων, θεσμικά ζητήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με τον κ. Πέτσα να αναφέρει ότι, σχεδιάζεται αναμόρφωση των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ) «με σημαντική προσπάθεια αύξησης του χρηματοδοτικού φακέλου από το 2023» αλλά και η δημιουργία ενός μόνιμου μηχανισμού είσπραξης ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τους Δήμους, προκειμένου να ενισχυθούν τα έσοδα των ΟΤΑ.

Επιπλέον, συζητήθηκαν και αναλύθηκαν θέματα που αφορούν στον Δήμο Παλλήνης καθώς και όλα τα αναπτυξιακά έργα, τα οποία έχουν υποβληθεί από τον Δήμο, με ώριμες μελέτες, προς χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Ήδη, έχει ενταχθεί το έργο κατασκευής του Πάρκου Ρέματος Παναγίτσας στον Γέρακα ενώ όπως ανακοίνωσε ο Αν. Υπουργός, μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα εγκριθεί και η πρόταση που έχει υποβάλλει ο Δήμος, για το πρόγραμμα «Ολοκληρωμένες Δράσεις Ηλεκτροκίνησης», ύψους 1,8 εκατ. ευρώ και αφορά στην προμήθεια 10 ηλεκτρικών οχημάτων για τις υπηρεσίες του Δήμου.

Παράλληλα, ο Δήμος Παλλήνης προωθεί μελέτη για τη δημιουργία ολοκληρωμένου δικτύου σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.), σε όλο τον Δήμο.

Ο Δήμαρχος Παλλήνης ξενάγησε τον Αν. Υπουργό στον χώρο όπου θα αναπτυχθεί το Πάρκο Ρέματος Παναγίτσας στον Γέρακα, έκτασης 40 στρ., το οποίο δημοπρατείται εντός του αμέσως επόμενου διαστήματος.

 

Το Πάρκο θα εκτείνεται σε μήκος περίπου 1,5 χιλιομέτρου, δημιουργώντας μια «πράσινη λεωφόρο» στην καρδιά του Γέρακα.

Το έργο έχει μελετηθεί από τον Δήμο Παλλήνης. Προβλέπεται εκτεταμένη φύτευση 450 νέων δέντρων και πάνω από 3.500 θάμνων, καθώς η δημιουργία χώρων περιπάτου και αναψυχής, ποδηλατόδρομου, πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής, υπαίθριου γυμναστηρίου, «πίστα» parkour, ειδικών exreme παιχνιδιών για παιδιά, «ζωντανό ποδοσφαιράκι», υπαίθριο σκάκι κλπ.

Το νέο Πάρκο είναι η δεύτερη μεγάλη αστική ανάπλαση που υλοποιεί ο Δήμος Παλλήνης, μετά το Αστικό Άλσος Πανοράματος Παλλήνης, έκτασης 60 στρ. το οποίο βρίσκεται ήδη, σε φάση δημοπράτησης, όπως αναφέρεται στο in.gr

Ο Δήμαρχος Παλλήνης, Θανάσης Ζούτσος υπογράμμισε τη συμβολή του Υπουργείου στην προώθηση θεσμικών παρεμβάσεων, προς την κατεύθυνση εξασφάλισης της κυβερνησιμότητας των Δήμων και ευχαρίστησε τον κ. Πέτσα για το ενδιαφέρον που επιδεικνύει για τα θέματα του Δήμου Παλλήνης και για την αμεσότητα στην επίλυση των προβλημάτων και την προώθηση αναπτυξιακών έργων, συνολικά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Από την πλευρά του, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας ευχαρίστησε τον κ. Ζούτσο για την υποδοχή και τη φιλοξενία και επισήμανε ότι τα έργα μέσω του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» αναμένεται «να αναβαθμίσουν σημαντικά την περιοχή και να αλλάξουν ριζικά την ποιότητα ζωής των δημοτών». Πρόσθεσε μάλιστα ότι «δεν θα σταματήσουμε εδώ. Με χαρά, βλέπω και τις υπόλοιπες προτάσεις που έχετε υποβάλει, με αιχμή δύο βασικά έργα υποδομής για τον εκσυγχρονισμό του δικτύου ύδρευσης και τη διαχείριση των λυμάτων».

Συμπλήρωσε ακόμη ότι «ο Δήμος Παλλήνης αποτελεί πόλο έλξης επενδύσεων και μετεγκατάστασης δημοτών από το κέντρο. Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι σε επίπεδο υποδομών, ώστε να δούμε συντεταγμένα αυτή την πληθυσμιακή αύξηση και να ανταποκριθούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», σημείωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών.

 

Μείζων θέμα οι Πυλώνες

Στο Δήμο Παλλήνης ανήκει η περιοχή του Γέρακα. Εκεί όπου οι Πυλώνες υψηλής τάσης αποτελούν δυστηχώς μια χρόνια κατάσταση. Καμία αναφορά έως σήμερα από τον Δήμαρχο Παλλήνης αν και εφόσον σκοπεύει να κάνει κάτι όπως πολλοί άλλοι συνάδελφοι του από όλη την Ελλάδα.

Υπόγειο δίκτυο ρεύματος φτιάχνουν στην Κοζάνη

Στην γειτονική Πεντέλη ξεκίνησε η μεταφορά των Πυλώνων. Όπως και αλλού. Για ποιο λόγο υπάρχει αυτή η στασιμότητα στη Παλλήνη; Η αντιπολίτευση έχει θίξει το θέμα, οι δημότες του Γέρακα που ζούνε με τους Πυλώνες μέσα ή δίπλα από τα σπίτια τους έχουν διαμαρτυρηθεί πάρα πολλές φορές για το θέμα. Ακόμη και τώρα που υπάρχει μια συντονισμένη προσπάθεια πανελλαδικά να υπογειοποιηθούν τα καλώδια μεταφοράς ρεύματος σε μια αξιέπαινη προσπάθεια όλων των εμπλεκομένων, στο Δήμο Παλλήνης στασιμότητα.

Πεντέλη: Ξεκίνησε η απομάκρυνση των πυλώνων με εντυπωσιακό τρόπο

Καλά όλα τα μεγάλα έργα που προωθούνται στη περιοχή και έχει δρομολογήσει η Δημοτική Αρχή. Φαίνεται πως δίνει μεγάλη βάση σε αυτά και όλο της το ενδιαφέρον. Άρα αναμένεται να αλλάξουν σημαντικά την φυσιογνωμία και λειτουργικότητα του Δήμου. Όμως οι Πυλώνες Υψηλής Τάσης είναι αόρατοι μάλλον. Δεν φαίνεται να υπάρχει ενδιαφέρον να γίνει κάτι. Γιατί όμως; Δεν θα αποκτήσει ο Γέρακας άλλη αξία εφόσον φύγουν οι Πυλώνες; Δεν θα δημιουργηθούν προϋποθέσεις να μετεγκατασταθούν και άλλοι άνθρωποι στη περιοχή, όταν μάλιστα με το καλό μπούνε και κάποια οικόπεδο στο Σχέδιο Πόλεως εκεί γύρω – γεγονός που παραμένει στάσιμο πολλά χρόνια. Δεν αναφερόμαστε στο αισθητικό μέρος της απομάκρυνσης των πυλώνων, ή στην προστασία του περιβάλλοντος ή ακόμη και σε θέματα Υγείας και πολλά ακόμη.

Ελευσίνα – Υπογειοποίηση δικτύου ρεύματος

Απλά χιλιάδες άνθρωποι στη περιοχή θα ήθελαν μια απάντηση από τον έμπειρο Δήμαρχο Θανάση Ζούτσο για τους λόγους που ενώ σε όλη την Ελλάδα είτε απομακρύνονται οι Πυλώνες και υπογειοποιούνται τα καλώδια μεταφοράς ρεύματος, στον Γέρακα που είναι από τις πλέον επιβαρυμένες περιοχές δεν γίνεται τίποτα. Δεν μπορεί κάποιοι λόγοι θα υπάρχουν αλλιώς δεν δικαιολογείται να μην αξιοποιηθεί η στιγμή.