Τηλεδιάσκεψη για το Δήμαρχο Παιανίας Ισίδωρο Μάδη και στελέχη της ΕΥΔΑΠ, με θέμα το έργο της αποχέτευσης

|| - OnCamera.gr
Τηλεδιάσκεψη με στελέχη της ΕΥΔΑΠ και αντικείμενο την επανεκκίνηση του έργου της αποχέτευσης στην ΔΕ Παιανίας είχε την Τρίτη 20 Απριλίου 2021 ο Δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης.
Στην συνάντηση συμμετείχαν από πλευράς ΕΥΔΑΠ μεταξύ άλλων η κα Γεωργία Στεφανάκου, βοηθός Γενική Διευθύντρια Έργων Ανατολικής Αττικής της ΕΥΔΑΠ, ο κ. Κώστας Βουγιουκλάκης, Γενικός Διευθυντής Αποχέτευσης και ο κ. Ηλίας Καράμπελας ενώ από πλευράς Δήμου Παιανίας η Γενική Γραμματέας κα Φωτεινή Τολούδη και η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών κα Έλλη Μουντράκη.
Θυμίζεται πως το έργο που βάση σύμβασης θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί ήδη από το 2018, έχει βαλτώσει ενώ ο Ανάδοχος έχει κριθεί έκπτωτος και έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη.
Προτεραιότητα της δημοτικής αρχής είναι να ξεπεραστεί το συντομότερο ο σκόπελος αυτός και να συνεχιστεί το έργο προς όφελος των κατοίκων.
«Είναι επιτακτική η ανάγκη της επανεκκίνησης του έργου της αποχέτευσης στην ΔΕ Παιανίας το συντομότερο δυνατόν και με βιώσιμους όρους. Η πόλη μπήκε σε μια περιπέτεια λόγω κακών επιλογών ενώ το ναυάγιο ήταν εμφανές από την πρώτη στιγμή λόγω της μεγάλης έκπτωσης- περίπου 60%- που είχε δώσει ο ανάδοχος.
Είναι χαρακτηριστικό πως μετά από μια πολυετή ταλαιπωρία δεν έχει ολοκληρωθεί ούτε το 10% του έργου ενώ λάθος χειρισμοί της προηγούμενης διοίκησης του δήμου, παρείχαν τυπικές δικαιολογίες στον ανάδοχο να επικαλείται ενώπιον της δικαιοσύνης» σημειώνει ο Δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης.
Ξεκαθαρίζει δε ότι «η υπόθεση αυτή που σήμερα βρίσκεται στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών στο οποίο έχει προσφύγει ο ανάδοχος, θα κλείσει άμεσα. Από πλευράς δήμου, ήδη έχουν δρομολογηθεί οι απαραίτητες κατά το νόμο διαδικασίες ώστε να αναλάβει νέος ανάδοχος».