Δήμος Παιανίας: Στα χέρια των παιδιών το μέλλον του τόπου μας

Toν Ολυμπιονίκη πετοσφαίρισης (βόλεϊ), Βασίλη Κουρνέτα, πρεσβευτή της δράσης του Υπουργείου Περιβάλλοντος κι Ενέργειας «Τα Δημοτικά Σχολεία Πρωταθλητές στην Ανακύκλωση» υποδέχθηκε στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Γλυκών Νερών ο Δήμαρχος Ισίδωρος Μάδης, πρώτο σταθμό του προγράμματος στον Δήμο Παιανίας.
Στόχος του είναι η ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας, μαθητών και δασκάλων, στο μείζον θέμα της ανακύκλωσης με έμφαση στην Διαλογή στην Πηγή (ΔσΠ). Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, στα σχολεία που συμμετέχουν σε αυτό το στάδιο, εκτός από την διαδραστική παρουσίαση για τον τρόπο ανακύκλωσης στην πηγή, οι μαθητές εκπαιδεύονται στην ανακύκλωση χαρτιού και λοιπών ανακυκλώσιμων υλικών στο μπλε και στο κίτρινο κάδο.
Ο Ισίδωρος Μάδης μιλώντας στους μαθητές της Γ’ Δημοτικού αναφέρθηκε στα οφέλη που προκύπτουν για την κοινωνία από την σωστή ανακύκλωση και κάλεσε τα παιδιά να γίνουν εκείνα οι «δάσκαλοι» για τους γονείς τους ώστε και ο Δήμος Παιανίας στα στεφθεί Πρωταθλητής. Κατά την παρουσίαση ο Βασίλης Κουρνέτας εξήγησε στα παιδιά τι είναι η ανακύκλωση και πως θα πρέπει να γίνεται για να είναι αποτελεσματική, παρουσιάζοντας δύο ρεύματα: του χαρτιού από την μία και του πλαστικού από την άλλη.
Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με μια ιδιότυπη σκυταλοδρομία όπου οι μικροί μαθητές και μαθήτριες διαχώρισαν τα ανακυκλώσιμα υλικά σε ξεχωριστούς κάδους, συνδυάζοντας την εκπαίδευση με τη διασκέδαση. Επιπλέον διατέθηκαν στο σχολείο μπλε και κίτρινες τσάντες ανακύκλωσης για τις αίθουσες και αντίστοιχοι κάδοι (360lt) για τους προαύλιους χώρους.
«Ως Δήμος έχουμε ρίξει ιδιαίτερο βάρος στην ανακύκλωση υιοθετώντας νέα ρεύματα και μειώνοντας τον όγκο των απορριμμάτων που οδηγείται στη Φυλή. Επιτυγχάνουμε έτσι διπλό όφελος: και μείωση κόστους και προστασία του περιβάλλοντος. Κρίσιμη όμως είναι η συμμετοχή σε αυτό των μικρών παιδιών, των αυριανών πολιτών. Η αλλαγή ξεκινά πάντα από τα σχολεία και αυτό προσπαθούμε» δήλωσε ο Δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης.
Η δράση συνεχίστηκε και στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Γλυκών Νερών ενώ μετά το Πάσχα θα επιστρέψει στον δήμο και σε δύο σχολεία της ΔΕ Παιανίας.
Το παρών έδωσαν η αρμόδια αντιδήμαρχος Παιδείας Κλειώ Ανδρέου, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μάρθα Λεκκάκου και ο πρόεδρος της ΔΕ Γλυκών Νερών Αρτέμης Βαγιωνάκης.