Δήμος Παιανίας: Νέο έργο ύψους 2.800.000 ευρώ

Δήμος Παιανίας: Νέο έργο ύψους 2.800.000 ευρώ

Δήμος Παιανίας: Νέο έργο ύψους 2.800.000 ευρώ

– Στέλιος Πέτσας: Αριστη η συνεργασία με τον Ισίδωρο Μάδη

Το θέμα της αστικής ανάπλασης (παραρεμάτιος περιοχή) κυριάρχησε στη σύσκεψη του Δημάρχου Παιανίας Ισίδωρου Μάδη με τον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών. Ο Στέλιος Πέτσας έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον σχεδιασμό του δήμου σημειώνοντας πως η εκτέλεση του έργου αυτού θα αλλάξει μια ολόκληρη περιοχή ενώ το χαρακτήρισε υπερτοπικής σημασίας, εκφράζοντας με τον τρόπο αυτό την στήριξή του.

Στη διευρυμένη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο της Παιανίας συζητήθηκαν επίσης το ζήτημα των σχολικών υποδομών με τον Ισίδωρο Μάδη να παρουσιάζει τις πραγματικές ανάγκες του δήμου και να επισημαίνει την ανάγκη για την ανέγερση επιπλέων σχολείων όλων των βαθμίδων ώστε να αποσυμφορηθούν τα υπάρχοντα.

Ειδική αναφορά έγινε στον ΔΑΚ Γλυκών Νερών με τον Δήμαρχο Παιανίας να μεταφέρει στον υπουργό το πρόβλημα που υπάρχει εκεί με το καθεστώς γης (δασικό) το οποίο απαγορεύει επί της ουσίας κάθε εργασία.

Ο αναπληρωτής ΥΠΕΣ από την πλευρά του αναφέρθηκε στις ανάγκες κοινωνικών δομών σημειώνοντας πως η ανάπτυξη που γνωρίζει η Ανατολική Αττική απαιτεί έναν ολόκληρο σχεδιασμό ώστε να καλυφθούν και οι μελλοντικές απαιτήσεις.

Ο Στέλιος Πέτσας ξεκίνησε την επίσκεψή του στον Δήμο Παιανίας από το ΚΑΠΗ των Γλυκών Νερών όπου είχε βρεθεί και λίγο πριν τα Χριστούγεννα και από όπου είχε ανακοινώσει την πρόθεσή του να χρηματοδοτηθεί η μελέτη οδοποιίας ύψους 2.600.000 ευρώ.

Η χρηματοδότηση είναι αποτέλεσμα των έντονων πιέσεων που άσκησε ο Δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης το τελευταίο έτος, μόλις έγινε σαφές πως ο εργολάβος της αποχέτευσης δεν ανταποκρινόταν στις συμβατικές του υποχρεώσεις.

Με εντολή δημάρχου άμεσα (07.02.2022) συντάχθηκε μελέτη και Τεχνικό Δελτίο Έργου από την Τεχνική Υπηρεσία για έργα οδοποιίας συνολικού μήκους 19.000 μ και επιφάνειας οδοστρώματος 129.500 τ.μ.

«Ο Δήμος Παιανίας χρηματοδοτείται αυτή την περίοδο με περίπου 15.000.000 ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών. Και θα είναι στην επόμενη ένταξη για την Οδική Ασφάλεια ύψους 2.800.000 ευρώ» είπε ανακοινώνοντας άλλο ένα μεγάλο έργο καταχειροκροτούμενος από τους παρισταμένους. Εξέφρασε την στήριξη του στο σχέδιο του Ισίδωρου Μάδη για την ανάπλαση της πλατείας Κορυτσάς σημειώνοντας πώς «θα βρούμε μαζί τη χρηματοδότηση, ακόμα και αν δεν είναι από το ΥΠΕΣ θα βρούμε άλλη πηγή».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Παιανίας εξήρε τη συνέπεια του υπουργού σημειώνοντας πως για την οδοποιία «η κουβέντα έγινε Τρίτη, την Πέμπτη έβαλε την υπογραφή». «Είναι κάτι που ικανοποιεί και το λαϊκό αίσθημα και εμένα με τους συνεργάτες μου σε σχέση με την επαφή που έχουμε καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του στο Υπουργείο Εσωτερικών. Η προσπάθεια που έχει κάνει σε ότι αφορά την περιοχή μας είναι δαιδαλώδης, δεν έχει τελειώσει, βάζει πλάτη και έχουμε αποτέλεσμα» συμπλήρωσε ευχαριστώντας τον Στέλιο Πέτσα.

«Η σχέση εμπιστοσύνης χτίζεται όταν έχουμε μια συνέπεια μεταξύ των όσων λέμε και όσων πράττουμε» απάντησε ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών. «Στις 21 Δεκεμβρίου σας ενημέρωσα πως είχαμε την πρόταση του Δήμου Παιανίας την οποία εξετάζαμε και στις 23 Δεκεμβρίου υπογράψαμε την ένταξη έργου 2.600.000 ευρώ» συμπλήρωσε τονίζοντας την άριστη συνεργασία με τον Δήμαρχο Παιανίας Ισίδωρο Μάδη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/M4VMEghLvy0 Με αφορμή τη συνταρακτική υπόθεση της 12χρονης από τον Κολωνό, η οποία εξελίσσεται στις δικαστικές αίθουσες, η εκπομπή «Εν αρχή ην ο Λόγος» κάλεσε και φιλοξένησε τον διακεκριμένο Δικηγόρο…

https://youtu.be/rxB0hblc5ZY Συνέντευξη στο OnCamera.gr και την εκπομπή «Εν αρχή ην ο Λόγος» παραχώρησε ο Μάκης Κιάμος Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος. «Όσο μπορούμε, είμαστε στο πλευρό των Ηπειρωτών ανά την…

https://youtu.be/e_OGNTMAqaw Καλεσμένος του OnCamera.gr στην εκπομπή “Who is Who”, o Γεν. Γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών και ειδικός σύμβουλος στον Δήμο Σπάτων σε θέματα προστασίας του πολίτη και οδικής ασφάλειας ο…