Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η δράση ενημέρωσης και πρόληψης υγείας που διοργανώθηκε από το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ωρωπού

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η δράση ενημέρωσης και πρόληψης υγείας που διοργανώθηκε από το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ωρωπού σε συνεργασία με το “Εργαστήριο Φυσιολογίας ΕΚΠΑ”, το Ελληνικό Εθνικό Κέντρο «Η Άσκηση είναι Φάρμακο-Ελλάς», τους “Γιατρούς του Κόσμου Ελλάδος”Στόχος και αυτής της προσπάθειας ήταν η ευαισθητοποίηση των κατοίκων του Δήμου Ωρωπού αναφορικά με την άσκηση και μέσω αυτής την ρύθμιση του σακχάρου αίματος.στο Δήμος Ωρωπού.

Στην αφετηρία έγινε μέτρηση σακχάρου αίματος.

Οι συμμετέχοντας ακολούθησαν τη διαδρομή κατά μήκος της παραλίας -μπροστά από το λιμάνι , μέχρι την προβλήτα του ferry boat και επιστροφή στις παλιές φυλακές Ωρωπού. ?Στον τερματισμό έγιναν πάλι μετρήσεις σακχάρου αίματος και αποδείχτηκε από τις τιμές πως μέσο της άσκησης το σάκχαρο αίματος βελτιώνεται. Ακολούθησε σύντομη ενημέρωση του κοινού από τους γιατρούς και το προσωπικό αναφορικά με τον προληπτικό κι ευεργετικό ρόλο της άσκησης στην υγεία. Έγινε εποικοδομητική συζήτηση με το ευρύ κοινό.

Ευχαριστούμε όλους όσοι μας τίμησαν με την παρουσία τους και την συμμετοχή τους και ειδικά την γιατρό Αθηνά Γρέκα εκπρόσωπο των “Γιατρών του Κόσμου Ελλάδος”. “Κάλλιον το προλαμβάνειν ή το θεραπεύειν.” Ιπποκράτης.Δείτε βίντεο με drone από τον Niko Greko Panayides: https://www.facebook.com/grekaathina/videos/341534237939735