Δήμος Ωρωπού: «Η άσκηση είναι φάρμακο και στην ρύθμιση του ζακχάρου»

 - OnCamera.gr

ΠΕΡΠΑΤΑΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΩΡΩΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΤΟ ΣΑΚΧΑΡΟ ΓΙΑΤΙ «Η ΑΣΚΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΦΑΡΜΑΚΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΣΑΚΧΑΡΟΥ» – ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΙΟΥΝΙΟΥ 10:00.

Υπό την αιγίδα του ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ωρωπού με το “Εργαστήριο Φυσιολογίας ΕΚΠΑ”, το Ελληνικό Εθνικό Κέντρο «Η Άσκηση είναι Φάρμακο-Ελλάς», τους “Γιατρούς του Κόσμου Ελλάδος”, στις 5 Ιουνίου 2022 και ώρα 10:00, με στόχο την ευαισθητοποίηση των κατοίκων του δήμου μας, αναφορικά με την άσκηση και μέσω αυτής την ρύθμιση του σακχάρου αίματος.

Η σωματική άσκηση έχει αναγνωριστεί ως βασικός πυλώνας της υγείας ήδη από την εποχή του Ιπποκράτη.

Ευχαριστούμε για την πολύτιμη συμβολής της ιατρού παθολόγου Αθηνάς Γρέκα στην διοργάνωση της εκδήλωσης:?Θα ακολουθηθεί η εξής διαδικασία:

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει από τις Παλιές Φυλακές Ωρωπού στις 5 Ιουνίου 2022 και ώρα 10:00

Στην αφετηρία θα πραγματοποιηθεί μέτρηση σακχάρου αίματος.

Θα ακολουθήσουμε την διαδρομή κατά μήκος της παραλίας -μπροστά από το λιμάνι , μέχρι την προβλήτα του ferry boat και επιστροφή στις παλιές φυλακές Ωρωπού.

Στον τερματισμό θα ξαναγίνουν μετρήσεις σακχάρου αίματος, με σκοπό να αποδειχθεί ότι μέσω της άσκησης το σάκχαρο αίματος βελτιώνεται.

Θα ακολουθήσει σύντομη ενημέρωση του κοινού από τα μέλη μας, αναφορικά με τον προληπτικό κι ευεργετικό ρόλο της άσκησης στην υγεία.

Θα υπάρχει δυνατότητα για μια εποικοδομητική συζήτηση με το ευρύ κοινό.