Το ημερολόγιο για το 2023 του Δήμου Νισύρου

Το ημερολόγιο για το 2023 του Δήμου Νισύρου

Το ημερολόγιο για το 2023 του Δήμου Νισύρου

Καλή Χρονιά! Το ημερολόγιο για το 2023 του Δήμου Νισύρου έχει τεθεί σε κυκλοφορία. Το ημερολόγιο είναι αφιερωμένο στα παιδιά του Ομήρειου Δημοτικού σχολείου της Νισύρου. Η δημιουργός και καλλιτέχνιδα Ειρήνη Ροδοπούλου εμπνεύστηκε με πολλή φαντασία και δημιουργικότητα το φετινό ημερολόγιο με εικόνες παιδικές αποτυπωμένες πάνω σε παλιά υφάσματα της Νισύρου.

Calendar 660670 1920 1024x768 1024x768 1024x768 2

Τα παιδιά μας είναι το μέλλον μας, το μέλλον της Νισύρου, το μέλλον της Ελλάδας μας. Ο Δήμαρχος κ. Χριστοφής Κορωναίος στον χαιρετισμό του αναφέρει:

Αγαπητές Νισυριές και αγαπητοί Νισύριοι,

Εύχομαι σε όλες και όλους το 2023 να είναι έτος γεμάτο υγεία, ευημερία και ειρήνη και υγεία. Εύχομαι η πανδημία, που συνεχίζει να μας ταλαιπωρεί, να εξαφανιστεί από τον πλανήτη μας.

Πέρυσι για πρώτη φορά εκδώσαμε ημερολόγιο του Δήμου μας με ζωγραφιές των παιδιών του Ομήρειου Δημοτικού Σχολείου Νισύρου. Τα παιδιά του σχολείου ανταποκρίθηκαν και συμμετείχαν στη δράση «Ζωγραφίζω το νησί μου”, που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της υποβολής του φακέλου υποψηφιότητας της Νισύρου, στο Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων της UNESCO, αλλά και της προετοιμασίας του Δημοτικού σχολείου της Νισύρου για την ένταξή του στο Παγκόσμιο Δίκτυο ASPNET των UNESCO SCHOOLS.

Ο ενθουσιασμός σας και τα θερμά σας σχόλια έγιναν η ενθάρρυνση για να επαναλάβουμε και φέτος το εγχείρημα. Όχι πολύ μακριά από το περσινό θέμα, τα παιδιά. Γιατί όπως λέει και ο Ευγένιος Τριβιζάς: «Μόνο αν καταφέρουμε να διατηρήσουμε τον καλλιτέχνη μέσα στο παιδί, έχουμε ελπίδα να αποφύγουμε την στασιμότητα, την αδράνεια και την κοινωνική αποτελμάτωση». Η δημιουργός και καλλιτέχνιδα Ειρήνη Ροδοπούλου, την οποία ευχαριστώ θερμά για το υπέροχο αποτέλεσμα, εμπνεύστηκε με πολλή φαντασία και δημιουργικότητα το φετινό ημερολόγιο με εικόνες παιδικές αποτυπωμένες πάνω σε παλιά υφάσματα της Νισύρου.

Τα παιδιά μας είναι το μέλλον μας, το μέλλον της Νισύρου, το μέλλον της Ελλάδας μας. Η δημοτική αρχή καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια να βοηθήσουμε τα σχολεία μας στην εύρυθμη λειτουργία τους και στην ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών που συμβάλουν στη μάθηση.

Σας παρουσιάζουμε το φετινό μας ημερολόγιο το οποίο θα φτάσει σε κάθε σπίτι στη Νίσυρο αλλά και εκτός, να συνοδεύει την καθημερινότητά μας με τα φωτεινά του χρώματα, αναζωπυρώνοντας τις ελπίδες όλων μας για ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο μας, αλλά και ολόκληρο τον πλανήτη.

Το 2023 να είναι μια χρονιά Ειρήνης, Αλήθειας, Αγάπης, Ελπίδας, Ενότητας, Συλλογικότητας, Αλληλεγγύης, Προόδου και Ευημερίας.

Εγκάρδιες ευχές για μια Δημιουργική Νέα Χρονιά με υγεία και Ευτυχία!

Το ημερολόγιο διατίθεται δωρεάν. Μπορείτε να το δείτε ηλεκτρονικά από εδώ:

https://education.echochroma.eu/nisyros/%CE%97%CE%9C%CE%95%CE%A1%CE%9F%CE%9B%CE%9F%CE%93%CE%99%CE%9F%20%CE%94%CE%97%CE%9C%CE%9F%CE%A3%20%CE%9D%CE%99%CE%A3%CE%A5%CE%A1%CE%9F%CE%A5%202023.pdf

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/TyrvWCIzQzE Συνέντευξη στο OnCamera.gr και την εκπομπή «Εν αρχή ην ο λόγος» παραχώρησε ο δημοφιλής ηθοποιός και πρώην αντιπεριφερειάρχης πολιτισμού Χάρης Ρώμας, με αφορμή την ενεργή του συμμετοχή στην περιβαλλοντική…

https://youtu.be/P6s4O2iV4lw Τις… καυτές πατάτες της επικαιρότητας σχολιάζει ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Στέλιος Πέτσας, καλεσμένος του OnCamera.gr στην εκπομπή «Εν αρχή ην ο Λόγος» με την Βιργινία Μάρκου. Ο κ.…

https://youtu.be/_BH5ErZT2XQ Την πρώτη του συνέντευξη στο OnCamera.gr μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτώβρη, παραχώρησε ο Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής Ελάσσονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Μαραθώνα κ. Βασίλης Αχλάδης, στην εκπομπή της…