Επίσκεψη του Δημάρχου Μαραθώνος κ. Στέργιου Τσίρκα στη Πυροσβεστική Νέας Μάκρης για την Πολιτική Προστασία του Δήμου μας

|| - OnCamera.gr

Δελτίο Τύπου Δήμου Μαραθώνος: Ο Δήμαρχος Μαραθώνος κ. Στέργιος Τσίρκας πραγματοποίησε επίσκεψη στην Πυροσβεστική της Νέας Μάκρης όπου συναντήθηκε με τον Διοικητή και τον Υποδιοικητή της Υπηρεσίας καθώς και τον Αντιδήμαρχο Επιχειρηματικότητας, Πολιτισμού και Πολιτικής Προστασίας κ. Ευάγγελο Κυπαρίσση.

Κατά την συνάντηση ενημερώθηκε ότι ξεκινούν σύντομα οι εργασίες στον ευρύτερο χώρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, για την ανακατασκευή των εγκαταστάσεων της πρώην Αμερικανικής Βάσης σε Κέντρο Εκπαίδευσης Πολιτικής Προστασίας Ελλάδος με χρηματοδότηση από το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Πρόκειται για ένα πρότυπο Κέντρο από τα λίγα ανά την Ευρώπη, ένα έργο πάρα πολύ σημαντικό για όλους το οποίο, πέρα από την μεγαλύτερη θωράκιση της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας, θα αποτελεί και έργο ανάπτυξης  για την περιοχή μας, λόγω του μεγάλου αριθμού προσωπικού που θα απασχολήσει, μεταξύ των οποίων και πλήθος εκπαιδευόμενων από όλη την Ελλάδα και από το εξωτερικό.

Επιπλέον, συζήτησαν για θέματα Πολιτικής Προστασίας και σχεδιασμού των απαραίτητων προληπτικών ενεργειών για την πυρασφάλεια του Δήμου μας που αποτελούν πρώτες προτεραιότητες για της προστασία όλων.