Πέτρος Κατσής: Καλούμε σε debate τους υποψήφιους Δημάρχους Μαραθώνα

Στο On Camera και την εκπομπή «Πριν… μιλήσει η Κάλπη» που παρουσιάζει η Βιργινία Μάρκου, παραχώρησε συνέντευξη ο υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Μαραθώνα με τη «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» κ. Πέτρος Κατσής, επιλέγοντας -όπως τόνισε- το εν λόγω δημόσιο βήμα, σίγουρος ότι οι θέσεις και απόψεις, τόσο του ίδιου όσο και της Παράταξής του, θα δημοσιοποιηθούν με τον δέοντα τρόπο.

«Τον υποψήφιο Δήμαρχό μας, Σπύρο Ηλία, δεν τον γνωρίζουμε σήμερα. Είναι γνωστός για τους αγώνες ενάντια στον ΧΥΤΑ, μπροστάρης στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας του Δήμου, παρών σε όλες τις κινητοποιήσεις, αρωγός σε πυρκαγιές και χιόνια και βέβαια από τη θητεία του ως Πρόεδρος της Κοινότητας Βαρνάβα» ανέφερε ο κ. Κατσής, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, ενώ στη συνέχεια, μίλησε για τις προτάσεις του Συνδυασμού του, σε σοβαρά και χρονίζοντα προβλήματα του ενιαίου Δήμου Μαραθώνος.

Μεταξύ άλλων, τέθηκαν επιγραμματικά, τα εξής ζητήματα:

«Ο Δήμος δεν απαρτίζεται μόνο από τη Νέα Μάκρη και τον Μαραθώνα, αλλά πλήθος άλλων Οικισμών ξεχασμένων και ο Δήμος οφείλει να ασχοληθεί με τα προβλήματά τους»

«Υγεία: χάνουμε παιδιά από έλλειψη γιατρών, εξοπλισμού και ασθενοφόρων. Χρειαζόμαστε οργανωμένο Κέντρο Υγείας και Δημόσιο Νοσοκομείο Ανατολικής Αττικής».

«Συγκοινωνία: απαιτείται Αστική Συγκοινωνία συχνή και φθηνή, όπως επίσης, διαδημοτική Συγκοινωνία».

«Νεκροταφείο: στο ρυμοτομικό σχέδιο εάν εφαρμοστεί, έχουν οριστεί οι χώροι για την κατασκευή νέων Κοιμητηρίων».

«Λειτουργία του Δήμου: οι κάτοικοι θα έπρεπε να ενημερώνονται με ανοιχτές συνεδριάσεις για σοβαρές αποφάσεις, που θ’ αλλάξουν τη μορφή της περιοχής, όπως για το παραλιακό μέτωπο και την κατασκευή μαρίνας στη Νέα Μάκρη».

«ΧΥΤΑ: μας κοροϊδεύουν όλοι -Δήμος/Περιφέρεια- και δεν έχουμε ιδέα τι σχεδιάζουν πίσω από την πλάτη μας».

«Αγροτικό: χρειαζόμαστε μία πολιτική που θα εξασφαλίσει εισόδημα στους νέους αγρότες, δίνοντας τα κίνητρα για να μείνουν στον τόπο μας».