Ημερίδα ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του πνεύμονα από τον Δήμο Μαραθώνος το Σάββατο 18/2

Ο Δήμος Μαραθώνος και τα ΚΕΠ Υγείας του Δήμου συμμετέχουν στο Πανελλήνιο Πρόγραμμα Πρόληψης του Καρκίνου του Πνεύμονα -«Μελίτη» μέσω ημερίδας ενημέρωσης –ευαισθητοποίησης, σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ), τα ΚΕΠ Υγείας και την Εταιρεία Νοσημάτων Θώρακος Ελλάδος (ΕΝΘΕ).

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 11.00 στο Σινέ Αλίκη του Πολιτιστικού & Αθλητικού Πάρκου Νέας Μάκρης (πρώην Αμερικανική Βάση, Λ. Μαραθώνος 196).

Ομιλήτρια θα είναι η ιατρός πνευμονολόγος κα. Αικατερίνη Οικονόμου και οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να της απευθύνουν τα ερωτήματά τους.

Ο καρκίνος του πνεύμονα παραμένει, μεταξύ των καρκίνων, με διαφορά ο πρώτος σε θνητότητα, καθώς συνήθως διαγνώσκεται σε προχωρημένο στάδιο λόγω απουσίας συμπτωμάτων στα αρχικά στάδια της νόσου, με αποτέλεσμα τη χαμηλή 5ετή επιβίωση. Η εκστρατεία ενημέρωσης για την επικινδυνότητα αυτή και για την αξία του προσυμπτωματκού ελέγχου ιδίως σε ομάδες υψηλού κινδύνου, όπως οι χρόνιοι καπνιστές, είναι ζωτικής σημασίας και στην κυριολεξία σώζει ανθρώπινες ζωές.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.