Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου: Οι Γυναίκες στον Αθλητισμό

 - OnCamera.gr

«Οι Γυναίκες στον Αθλητισμό”Μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση με την εξαιρετική παρουσία καθηγητών και μαθητών από το 2ο Λύκειο Νέας Μάκρης πραγματοποιήθηκε, την Τετάρτη 9 Μαρτίου στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου, για να τιμήσουμε την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα των Γυναικών (8 Μαρτίου).Θέμα της εκδήλωσης «Οι γυναίκες στον αθλητισμό»Τρεις Κορυφαίες αθλήτριες σε πολύ ιδιαίτερα αθλήματα, που στο μυαλό μας πολλές φορές τα έχουμε συνδέσει μόνο με άνδρες:

η Βούλα Ζυγούρη Ολυμπιονίκης στην Πάλη, η Άννα Στρούμπου, Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Άρσης Βαρών, η Μαρία Καρδάρα πολλές φορές Πανελληνιονίκης και ολυμπιονίκης στην ολυμπιάδα νέων της Άρσης Βαρών, μίλησαν για τις προσωπικές τους εμπειρίες. Μίλησαν για την ανισότητα στον αθλητισμό αλλά και για τις προσπάθειες που γίνονται τις τελευταίες δεκαετίες ώστε να αυξηθεί η ένταξη των γυναικών στον αθλητισμό και να ανοίξει ο δρόμος για την προώθηση της ισότητας των φύλων σε όλους του τομείς και σε όλα τα επίπεδα.

Tην εκδήλωση άνοιξε ο Αντιδήμαρχος πολιτισμού κος Ευάγγελος Κυπαρίσσης καλωσορίζοντάς τις ομιλήτριες και τους παρευρισκόμενους. Στην ομιλία του τόνισε ότι : «σήμερα τιμούμε τους αγώνες για την ισότιμη θέση των γυναικών στην κοινωνία. Μπορεί να έχουν γίνει σημαντικά βήματα για να βρεθούν οι γυναίκες σε ίση μοίρα με τους άνδρες, σε όλους τους τομείς όμως υπάρχει ακόμη δρόμος μεγάλος και δύσκολος μέχρι να υπάρξει πλήρης δικαίωση».

Ακολούθησε συζήτηση με τους μαθητές που πραγματικά εντυπωσίασαν με τις απόψεις τους, τις ερωτήσεις και τις τοποθετήσεις τους. Το Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου ευχαριστεί θερμά τις Ελληνίδες Πρωταθλήτριες για την συμμετοχή τους, την υποδιευθύντρια του σχολείου κα Ριζοπούλου, τους καθηγητές και όλους που παρευρέθηκαν. »