Το ΓΕ.Λ. Μαραθώνα συμμετέχει στην δράση του «Χαμόγελου του Παιδιού» για το bullying στα σχολεία

Το ΓΕ.Λ. Μαραθώνα συμμετέχει την Κυριακή 6 Μαρτίου στην δράση του  «Χαμόγελου του Παιδιού», υπό την εποπτεία του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, για την ευαισθητοποίηση  της εκπαιδευτικής κοινότητας στα φαινόμενα bullying – σχολικού εκφοβισμού. 

Την Τρίτη 22 Φεβρουαρίου, 40 μαθητές της Α΄ και Β ΄τάξης του ΓΕ.ΛΜαραθώνα, υλοποιώντας την πρόταση των καθηγητριών Μπακοπούλου Δέσποινας (ΠΕ02), Γεωργακοπούλου Κάτιας (ΠΕ03), Λυμπεροπούλου Διονυσίας (ΠΕ02), σχημάτισαν τη φράση «ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ», την οποία είχαν γράψει στα λευκά μπλουζάκια τους και στο πανό

Ο Δήμος Μαραθώνος στηρίζει την συμμετοχή στην πρωτοβουλία αυτή η οποία πραγματοποιείται στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας των εκπαιδευτικών να έχουν ένα σχολείο «ανοιχτό» που καλλιεργεί όλες τις ανθρωπιστικές πτυχές του χαρακτήρα των μαθητών, που δεν οξύνει, αλλά αντίθετα αμβλύνει διακρίσεις με την συζήτηση και την συνεργασία.

Για το λόγο αυτό: 

Μιλάμε, μοιραζόμαστε ανησυχίες και φόβους και σπάμε τη σιωπή.

Οι συμμετέχοντες ευχαριστούν  θερμά τον κ. Άρη Νησιώτη για την πολύτιμη υποστήριξη στη λήψη αεροφωτογραφιών και βίντεο με τη χρήση drone και το Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου για τη φιλοξενία του.

Στα παρακάτω βίντεο καταγράφεται η  προσπάθεια των μαθητών και το τραγούδι που τραγούδησαν με τίτλο «Μίλα τώρα»: