Γυμνάσιο Μαραθώνα – Μάθημα ανθρωπιάς και εθελοντισμού

||
||

Για να προσφέρει κάποιος βοήθεια σε συνανθρώπους του που έχουν σταθεί άτυχοι, δεν χρειάζεται κάτι παραπάνω από γενναιοδωρία, διάθεση, πλάνο και ζεστή καρδιά. Αυτό απέδειξαν οι μαθητές του Γυμνασίου Μαραθώνα, υπενθυμίζοντας ότι οι μεγάλοι πρέπει συχνότερα να διδασκόμαστε από τα παιδιά.

Τα τελευταία πέντε χρόνια, οι μαθητές μαζί με τους καθηγητές τους διοργανώνουν παζάρι και λαχειοφόρο αγορά προκειμένου να συγκεντρώσουν χρήματα για τις οργανώσεις «Φλόγα» και «Μητέρα» και για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Μαραθώνα. 

Φέτος όμως, πήγαν ένα βήμα παραπέρα. «Τα Χριστούγεννα, το Γυμνάσιό μας διοργάνωσε ένα παζάρι με απλά αντικείμενα, όχι μεγάλης αξίας, και καταφέραμε με την υποστήριξη μαθητών και γονέων να συγκεντρώσουμε ένα αξιόλογο ποσό, το οποίο αποφασίσαμε να διαθέσουμε αγοράζοντας πετρέλαιο στην Παμμακάριστο. Θέλουμε να δείξουμε με αυτόν τον τρόπο την αγάπη και την αλληλεγγύη μας στο Ίδρυμα το οποίο, ειδικά τα τελευταία χρόνια, με πολλές δυσκολίες προσπαθεί να επιβιώσει», ανέφερε ο πρόεδρος του 15μελούς, Γιώργος Μπούσουλας, ένας εκ των επικεφαλής της δράσης.

Το αξιοσημείωτο της υπόθεσης είναι, πως τα παιδιά μάζεψαν από τα σπίτια τους πράγματα που επρόκειτο να πεταχτούν ή που πλέον δεν χρησιμοποιούνταν, για να τα διαθέσουν σε ένα παζάρι έναντι πολύ μικρού αντιτίμου. Ταυτόχρονα, αξιοποίησαν τις προσφορές επιχειρηματιών της ευρύτερης περιοχής και διοργάνωσαν μια λαχειοφόρο αγορά. Το αποτέλεσμα ήταν με πολύ πενιχρά μέσα να συγκεντρώσουν ένα πολύ σημαντικό ποσό.

Έτσι, προσέφεραν 610 ευρώ στην Παμμακάριστο, που αξιοποιήθηκαν για αγορά πετρελαίου θέρμανσης.

«Η δράση αυτή έχει πολλά οφέλη πέρα από το προφανές που είναι ο φιλανθρωπικός της χαρακτήρας. Αφενός, τα παιδιά κινητοποιούνται για καλό σκοπό και διδάσκονται πολλά για την αξία του εθελοντισμού και της ευγενικής προσφοράς. Παράλληλα, όμως, η δράση ευαισθητοποιεί και κινητοποιεί πολλούς επιχειρηματίες της περιοχής, ώστε να συνδράμουν και να στηρίξουν την προσπάθεια των παιδιών. Με αυτό τον τρόπο γίνεται πραγματικότητα το όραμα ενός σχολείου που θα είναι ανοιχτό στην κοινωνία», δήλωσε η φιλόλογος του Γυμνασίου, Αθηνά Βουτσινά.