Βράβευση Δήμου Λαυρεωτικής στο 17ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων

|| - OnCamera.gr

Την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2021 ολοκληρώθηκε το διήμερο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων στο οποίο βραβεύτηκε ο Δήμος Λαυρεωτικής για την απόφασή του να ιδρύσει ΚΕΠ Υγείας και την ύψιστη ωφέλεια των δημοτών από τις δράσεις προαγωγής υγείας. Το βραβείο παρέλαβε εκ μέρους του Δήμου μας ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Υγείας Κωνσταντίνος Άμαντος.

Στο συνέδριο που είχε θέμα: «Covid-19 & Κλιματική Αλλαγή. Γνώση, Στρατηγική και Αποτελεσματικότητα στη νέα εποχή» παρουσιάστηκε αναλυτικά «Η πολιτική των ΚΕΠ Υγείας. Βέλτιστες Πρακτικές». Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης μίλησε για το θεσμό των ΚΕΠ Υγείας ο οποίος πλέον χαράζει στην Ελλάδα μια νέα στρατηγική στην Πρόληψη και την Προαγωγή της Υγείας των πολιτών, ισάξια με τα Ευρωπαϊκά Πρότυπα.
Ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς τόνισε: «ΚΕΠ Υγείας σημαίνει πρόληψη για όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες και η πρόληψη σώζει ζωές. Στο Δήμο μας το κάνουμε πράξη. Η πρόληψη είναι ο βασικός πυλώνας προστασίας της δημόσιας υγείας και η ενημέρωση σημαντική παράμετρός της. Υπερασπιζόμαστε με αίσθημα ευθύνης τη δημόσια υγεία την οποία, ειδικά στις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν, θεωρούμε το πλέον κρίσιμο κοινωνικό αγαθό.».