26 η Εθελοντική Αιμοδοσία στον Δήμο Καλαμαριάς

Ο Δήμος Καλαμαριάς δημιούργησε και διατηρεί Δημοτική Τράπεζα Αίματος, η οποία στηρίζεται αποκλειστικά στον θεσμό της Εθελοντικής Αιμοδοσίας και λειτουργεί στο πλαίσιο των υπηρεσιών της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου, με σκοπό την ανάπτυξη πνεύματος αλληλεγγύης και εθελοντικής προσφοράς στην τοπική κοινωνία.
Το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Καλαμαριάς παρέχει δωρεάν φάρμακα, υγειονομικό υλικό και παραφαρμακευτικά προϊόντα με σκοπό τη δυνατότητα πρόσβασης των ευπαθών ομάδων του δήμου σε υπηρεσίες υγείας, πρόνοιας και κοινωνικής φροντίδας.
Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης, Δημόσιας Υγείας και Ισότητας των Δύο Φύλων, σε συνεργασία με το Νοσοκομείο «ΑΧΕΠΑ», διοργανώνει την 26 η Εθελοντική Αιμοδοσία, τη Δευτέρα 12/06/2023, από 9:00 έως 13:30, στην Πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού ( Πλατεία Δημαρχείου) με παράλληλη δράση τη συλλογή φαρμάκων για την ενίσχυση του Κοινωνικού Φαρμακείου.

«Δίνουμε αίμα. Χαρίζουμε χαμόγελα και ελπίδα. Χαρίζουμε ζωή. Με οδηγό την ελπίδα, αλλά και την αγάπη για το συνάνθρωπο, δίνουμε όλοι όσοι μπορούμε αίμα, στηρίζοντας εκείνους που το έχουν μεγάλη ανάγκη. Με τη στάση ζωής μας, όλοι μαζί οι πολίτες δημιουργούμε την Κοινωνική Πολιτική, την πολιτική της αλληλεγγύης», δήλωσε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Εύα Ντόντη-Μπανιώρα.

Ταυτόχρονα θα παραβρίσκεται και ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων για την ενημέρωση και εγγραφή εθελοντών