Στο Μαρόκο η ομάδα C’ est la vie με τη στήριξη του Δημάρχου Καλαμαριάς!

Στο Μαρόκο για τον Διεθνή Διαγωνισμό First Lego League η ομάδα C’ est La Vie με τη στήριξη του Δημάρχου Καλαμαριάς!

Λίγες ημέρες πριν αναχωρήσουν για το Μαρόκο οι μαθητές του 8ου Γυμνασίου και του 7ου Λυκείου Καλαμαριάς, που αποτελούν την ομάδα «C’ est La Vie» επισκέφθηκαν τον Δήμαρχο Καλαμαριάς, Γιάννη Δαρδαμανέλη, προκειμένου να τον ευχαριστήσουν για τη στήριξή του.
«Ήρθαμε να ευχαριστήσουμε τον Δήμαρχο, γιατί χάρη στη συμβολή του οι εταιρίες Elpedison & Farcom, έγιναν χορηγοί στην προσπάθεια των παιδιών μας να πετύχουν τον στόχο τους», τόνισε ο Δ/ντης του 8ου Γυμνασίου Καλαμαριάς και coach της ομάδας, Χάρης Παμπουκίδης.
«Πάμε να πάρουμε το ΧΡΥΣΟ»! είπε ο Δήμαρχος στα παιδιά και πρόσθεσε: «Χαίρομαι πολύ που θα πραγματοποιήσετε αυτό το ταξίδι και για τη συμμετοχή σας. Είμαστε περήφανοι για σας».
Τα παιδιά δεν έκρυψαν τον ενθουσιασμό τους, αλλά και την αγωνία που νιώθουν ενόψει των αγώνων, όμως ο κ. Δαρδαμανέλης έσπευσε να τους ενθαρρύνει: « Αποκτάτε νέες εμπειρίες κι αυτό είναι το σημαντικό. Μην αγχωθείτε. Απολαύστε το!».
Οι μαθητές διακρίθηκαν στον Διεθνή Διαγωνισμό First Lego League, που θα διεξαχθεί στο Μαρόκο από τις 18 έως τις 21 Μαΐου. Στο διαγωνισμό συμμετέχουν 68 ομάδες από 52 χώρες του κόσμου και η ομάδα C’ est La Vie της Καλαμαριάς θα διεκδικήσει μία θέση στην κορυφή!
Να θυμίσουμε ότι νεαροί εφευρέτες, με coach τον καθηγητή και διευθυντή του 8ου Γυμνασίου, Χαράλαμπο Παμπουκίδη, εντυπωσίασαν με την πρωτότυπη ιδέα που είχαν και αφορά στην κατασκευή ενός θερμομονωτικού διαχωριστικού, η χρήση του οποίου συμβάλλει στην εξοικονόμηση, πάνω από 30%, ενέργειας που καταναλώνει ο ηλεκτρικός φούρνος, όταν χρησιμοποιείται για το ψήσιμο ενός μόνο φαγητού.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ίδια ομάδα το 2022 προχώρησε στη δημιουργία μιας πολύ έξυπνης και χρήσιμης συσκευής με αισθητήρες που ενημερώνει αυτόν που τη φοράει, ότι η στάση του σώματός του είναι λάθος!