Παρών” στη μεγάλη εκδήλωση του Περιβαλλοντικού Συνδέσμου Δήμων περιοχής Αθήνας – Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ) ο Δήμος Φυλής

Στη μεγάλη εκδήλωση του Περιβαλλοντικού Συνδέσμου Δήμων περιοχής Αθήνας – Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ) που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 6 Ιουνίου 2022, παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, συνοδευόμενος από το μέλος του ΠΕΣΥΔΑΠ και αναπληρωτή Δημάρχου Υποδομών Γιώργο Ραφτέλη. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Φυλής συμμετέχει και στηρίζει ενεργά και διαχρονικά τους πολύχρονους αγώνες και τις δράσεις που ο Σύνδεσμος αναπτύσσει, για την προστασία του Όρους Αιγάλεω και της προστασίας του περιβάλλοντος γενικότερα! Η εκδήλωση στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Κορυδαλλού είχε οργανωθεί με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, αλλά και για να βραβεύσει ο ΠΕΣΥΔΑΠ πρόσωπα του δημόσιου βίου, που όλα αυτά τα χρόνια είχαν πολύτιμη συνεισφορά στην επούλωση διαφόρων «πληγών» του βουνού.

Μιλώντας στο ακροατήριο της κατάμεστης αίθουσας, ο πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρηγόρης Γουρδομιχάλης έκανε μία σύντομη παρουσίαση των δράσεων που αναπτύσσει ο Σύνδεσμος στο Όρος Αιγάλεω, με έμφαση στην ολοκλήρωση της προσπάθειας πλήρους αποκατάστασης του ραδιενεργού ΧΑΔΑ Σχιστού, που τερματίζει έναν περιβαλλοντικό «εφιάλτη» για εκατομμύρια κατοίκων του Λεκανοπεδίου.

Ο πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ παρουσίασε τα έργα και τις υποδομές πυροπροστασίας που έχουν αναπτυχθεί, ώστε το πολύτιμο όρος Αιγάλεω να καταφέρει και φέτος να βγει «αλώβητο» από τις δασικές πυρκαγιές, που τα τελευταία χρόνια πλήττουν με ένταση την Αττική.Επιπλέον, ο Γρηγόρης Γουρδομιχάλης παρουσίασε τη πρόταση του ΠΕΣΥΔΑΠ για την απόλυτη, όπως τόνισε, αναγκαιότητα αξιοποίησης του νερού της Ψυττάλειας, χαρακτηρίζοντας ως σοβαρή παράλειψη τη μη ένταξη στο Ταμείο Ανάκαμψης της χρηματοδότησης που απαιτείται.Εκτός από τους βουλευτές της ΝΔ Γιάννη Τραγάκη και Δημήτρη Μαρκόπουλο, αισθητή έκαναν την παρουσία τους δεκάδες δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι περιοχών που γειτνιάζουν με το Όρος Αιγάλεω. Ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς από το βήμα της εκδήλωσης, έδωσε τα εύσημα στον ΠΕΣΥΔΑΠ για τους αγώνες του για την διάσωση του όρους Αιγάλεω και την συνολική περιβαλλοντική του δράση, επισημαίνοντας πως ο Δήμος Φυλής ως μέλος του είναι ανά πάσα ώρα και στιγμή ετοιμοπόλεμος να συνδράμει σε αυτή την προσπάθεια. Πολλώ δεν μάλλον, κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, που απαιτείται αυξημένη ετοιμότητα. “Οι υδροφόρες του Δήμου Φυλής και όλος ο μηχανισμός μας βρίσκεται σε εγρήγορση, 24 ώρες το 24ωρο όλο το διάστημα της υψηλής επικινδυνότητας” επεσήμανε, προσθέτοντας την πολύτιμη περιβαλλοντική σημασία του όρους Αιγάλεω, για την ευρύτερη περιοχή. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο ΠΕΣΥΔΑΠ τίμησε με απονομή πλακέτας για την πολύτιμη συνεισφορά τους σε όλη αυτήν την προσπάθεια, τον πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου Στάθη Σταθόπουλο, την τ. βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Εύη Καρακώστα, την αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Σταυρούλα Αντωνάκου και την νομική σύμβουλο του ΠΕΣΥΔΑΠ Ειρήνη Μαρούπα.Τέλος ειδική αναφορά, συνοδευόμενη από τιμητική πλακέτα, έγινε στον τέως αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλο, που με απόφασή του εγκριθηκε η Δ’ φάση αποκατάστασης του ΧΑΔΑ.