Δήμος Φυλής: Πανηγυρική άνοδος της γυναικείας ομάδας μπάσκετ του Εύνικου στην Α1- Συγχαρητήρια του Γιώργου Μαυροειδή στην ομάδα

 - OnCamera.gr

Την πανηγυρική άνοδο στην Α1 κατηγορία του γυναικείου μπάσκετ πέτυχαν, την Κυριακή 17 Απριλίου 2022, τα κορίτσια του Εύνικου. Νίκησαν με 52-49 τον Πρωτέα Βούλας, μετά από ένα συγκλονιστικό αγώνα μπαράζ και επανήλθαν στην πρώτη τη τάξει κατηγορία, μετά από δέκα χρόνια. Οι παίκτριες του Εύνικου κυριάρχησαν στα ριμπάουντ και ήταν πιο εύστοχες στα τρίποντα και στις ελεύθερες βολές. Κορυφαίες σε απόδοση η Πατεράκη και η Εμμανουηλίδου, χωρίς να υστερήσουν οι υπόλοιπες.

Ο Εύνικος ως ΔΑΣ Άνω Λιοσίων, όπως ήταν η ονομασία του Σωματείου μέχρι το 2012, έχει διαγράψει σημαντική πορεία στο χώρο του γυναικείου μπάσκετ. Έχει κατακτήσει τρεις φορές το πρωτάθλημα Ελλάδος (2001-2002-2003) και δύο το κύπελλο (2001-2004). Παράλληλα πραγματοποίησε τέσσερις εξόδους στην Ευρώπη, λαμβάνοντας μέρος δύο φορές στο Κύπελλο Λιλιάνα Ρονκέτι (2001, 2002) και δύο στο Europe Cup (2003, 2004).Τα συγχαρητήριά του στη διοίκηση, στους προπονητές και τις παίκτριες της ομάδας εξέφρασε, μετά τη νίκη επί του Πρωτέα, που σφράγισε την άνοδο, ο Πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού Γιώργος Μαυροειδής. Ο Πρόεδρος παρακολούθησε τον αγώνα και εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη μεγάλη νίκη.

“Η θέση της ομάδας είναι στην Α1, με βάση την ιστορία και τα επιτεύγματά της”, τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ αναφερόμενος στο νικηφόρο αγώνα πρόσθεσε. “Ήμασταν καλύτεροι, δημιουργήσαμε μια διαφορά στο τέλος και αντέξαμε παρά την αντεπίθεση των αντιπάλων. Δίκαια φτάσαμε στη νίκη. Μπράβο σε όλα τα κορίτσια”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ