Δήμος Φυλής: Αυτοψία Χρήστου Παππού στο νέο γήπεδο ποδοσφαίρου “Σπάρτακος” στο Ζεφύρι

Αυτοψία στο νέο γήπεδο ποδοσφαίρου “Σπάρτακος” στο Ζεφύρι, πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, μετά την ολοκλήρωση των έργων. Συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Θανάση Σχίζα, τον Πρόεδρο του ΝΠΔΔ Πάρνηθα Γιώργο Μαυροειδή και τον ειδικό συνεργάτη Δημάρχου Γιάννη Λιάκο επιθεώρησε το χώρο που μόλις ολοκληρώθηκαν τα έργα και εξέφρασε την ικανοποίηση του για το αποτέλεσμα .

“Με την ολοκλήρωση του νέου γηπέδου δημιουργήσαμε με τους συνεργάτες μου ένα πνεύμονα αθλητισμού στο Ζεφύρι. Φιλοξενούνται στον ίδιο χώρο πολλές δραστηριότητες και διαφορετικά αθλήματα καλύπτοντας τα περισσότερα γούστα. Δίνουμε χώρο στα νέα παιδιά που αγαπούν το ποδόσφαιρο να αθληθούν σε ένα σύγχρονο και ασφαλές γήπεδο.

Κάνουμε καθημερινά πράξη τη δέσμευσή μας για τη στήριξη και την ανάπτυξη του αθλητισμού στον τόπο μας. Θέλουμε οι δημότες μας να έχουν τους χώρους άθλησης που τους αξίζουν” υπογραμμίζει ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς. Το νέο γήπεδο ποδοσφαίρου 10×10 που ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στον τοπικό αθλητισμό του Ζεφυρίου σχεδιάστηκε εκ του μηδενός, από την Τεχνική Υπηρεσία και με την ολοκλήρωσή του δημιουργήθηκε ένα πλήρες αθλητικό συγκρότημα. Βρίσκεται δίπλα στο Κλειστό Γυμναστήριο του Σπάρτακου στο οποίο εκτός από την πάλη, που εδρεύει στο Γυμναστήριο, λειτουργούν και κλειστά γήπεδα Μπάσκετ και Βόλεϊ, ενώ συνορεύει και με το 1ο Γυμνάσιο στο οποίο λειτουργεί ανοικτό γήπεδο μπάσκετ.

Το έργο κατασκευάστηκε σε έκταση που ανήκει στη Δημοτική Κοινότητα Ζεφυρίου και δεν είχε αξιοποιηθεί. Έγιναν εργασίες καθαρισμού και εκσκαφής του εδάφους, κατασκευάστηκαν κανάλια αποστράγγισης, έγινε επίστρωση με αμμοχάλικο και τοποθετήθηκε συνθετικός χλοοτάπητας υψηλών προδιαγραφών. Περιμετρικά του αγωνιστικού χώρου έχουν τοποθετηθεί πυλώνες με προβολείς led ενώ ο χώρος προστατεύεται με ισχυρή περίφραξη ύψους 8,5 μέτρων. Το γήπεδο ποδοσφαίρου του Σπάρτακου είναι το τρίτο που αποκτά το Ζεφύρι και προστίθεται στο γήπεδο ποδοσφαίρου 7×7 του ΔΑΣ Ζεφυρίου και το επίσης 7×7 DALUZ στην Μπουμπουλίνας.

Το έργο χρηματοδοτήθηκε από πόρους του προγράμματος “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ”. Τη μελέτη εκπόνησε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Φυλής η οποία είχε και την επίβλεψη του έργου.