«Μια αγκαλιά για την Τρίτη e –λικία», ντοκιμαντέρ της Ξένιας Τσιλοχρήστου στη Δροσιά

Στο πλαίσιο του Προγράμματος «Ημέρες Κινηματογράφου», η Ομάδα Πολιτισμού Δροσιάς του Δήμου Διονύσου κάνει αφιέρωμα στο ελληνικό ντοκιμαντέρ προβάλλοντας το ντοκιμαντέρ «Μια αγκαλιά για την Τρίτη e-λικία» της Ξένιας Τσιλοχρήστου, με την παρουσία της Σκηνοθέτιδας και άλλων συντελεστών της ταινίας στην προβολή.
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Κώστας Μαντάς
Επιμέλεια και ανάλυση ταινιών: Καίτη Λεκάκου
Ψηφιακή επιμέλεια: Βάσια Σκυλακάκη
Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2023
«Μια αγκαλιά για την Τρίτη e-λικία» της Ξένιας Τσιλοχρήστου
Ένα ντοκιμαντέρ για την ισότιμη πρόσβαση των ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας στον ψηφιακό κόσμο, ώστε να μην καταπατάται κανένα ανθρώπινο δικαίωμα στην πορεία της τεχνολογικής εξέλιξης. Εκπρόσωποι έξι οργανισμών που ασχολούνται με τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας συζητούν για τον ρόλο που πρέπει να διαδραματίσει η Πολιτεία, ώστε να διασφαλίσει την ισότιμη συμμετοχή των ατόμων 65+ στον ψηφιακό κόσμο.
Συμμετέχουν εκπρόσωποι των οργανισμών: InterMediaKT, Κοινωφελές Σωματείο Αρωγής και Φροντίδας Ηλικιωμένων «Φροντίζω», Ίασις ΑΜΚΕ, 50 και Ελλάς, Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας.
Το ντοκιμαντέρ είναι μια παραγωγή της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης People behind, στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund με την επιχορήγηση του Ιδρύματος Μποδοσάκη και το Solidarity Now
Σκηνοθεσία: Ξένια Τσιλοχρήστου
Παραγωγή: People Behind
Ελλάδα /2021 / 31’
Οι προβολές γίνονται στις 20.00’ στο Πολιτιστικό Κέντρο Δροσιάς, Γρ. Λαμπράκη 19.
Είσοδος ελεύθερη