Δήμος Διόνυσου – Ένα μεταλλικό Χριστουγεννιάτικο Δέντρο σε έναν κατάφυτο Δήμο

||

Ο Δήμος Διονύσου διοργάνωσε μια πολύ όμορφη εκδήλωση με πλήθος καλεσμένων προκειμένου να φωταγωγήσει το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο. Ένα «Δέντρο» που μάλλον θα προκάλεσε ειδικά στα παιδιά που συγκεντρώθηκαν, πλήθος ερωτημάτων, σχετικά με αυτό που αντίκρυσαν και σε σχέση με όσα ήξεραν.

Κατά την ταπεινή μας άποψη, καλύτερα να στόλιζαν εκεί στον Δήμο Διονύσου κάποιο φυσικό δέντρο που διακρίνεται στις φωτογραφίες παρά αυτή την μεταλλική κατασκευή με το πράγματι όμορφο αστέρι στην κορυφή της. Δεν γνωρίζουμε πόσο κόστισε ως κατασκευή και αν τα χρήματα θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν σε άλλες ανάγκες.

Για το είδος της η κατασκευή αυτή ίσως είναι η καλύτερη ποιοτικά και η αρτιότερη σχεδιαστικά, όμως μια ερώτηση στους παρευρισκόμενους αν άρεσε οπτικά ή αν ταίριαζε με τον χαρακτήρα του Δήμου θα αρκούσε ώστε να βγάλει κάποιος συμπεράσματα.

Η επιλογή της Δημοτικής Αρχής θα ταίριαζε έξω από το Δημαρχείο ή σε άλλο δημοτικό κτίριο ως Χριστουγεννιάτικος διάκοσμος και θα μας άρεσε, αλλά ως κεντρικό Χριστουγεννιάτικο Δέντρο ενός καταπράσινου Δήμου, μάλλον χαρακτηρίζεται -προσωπική άποψη- ως ατυχής επιλογή. Ειδικά – όπως διακρίνετε στις φωτογραφίες του Δήμου – δίπλα στα καλώδια μεταφοράς ρεύματος και τον υποσταθμό, το μεταλλικό ή άλλου υλικού δέντρο, παραπέμπει σε Δήμο που στερείται απόλυτα φυσικού περιβάλλοντος. 

Κατά τα άλλα και όπως διαβάζουμε στην ανακοίνωση του Δήμου Διονύσου:

«Μέσα σε κλίμα κεφιού κι αισιοδοξίας για το μέλλον πραγματοποιήθηκε η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου του Δήμου Διονύσου, στην Πλατεία Δημοκρατίας στον Άγιο Στέφανο.

Πλήθος κόσμου, οικογένειες με μικρά παιδιά αλλά και πολίτες κάθε ηλικίας, γέμισαν την πλατεία και διασκέδασαν με την ψυχή τους με ξυλοπόδαρους, ποπ κόρν, ζεστό κρασί, μουσική και πολύ χορό.

Στην εορταστική εκδήλωση έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή της η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Διονύσου, υπό τη διεύθυνση του Αρχιμουσικού κ. Θεόδωρου Μακρή, εντυπωσιάζοντας τον κόσμο που είχε την ευκαιρία να την απολαύσει. Πρόκειται για ένα όνειρο πολλών ετών που έγινε επιτέλους πραγματικότητα!

Εξαιρετική ήταν επίσης η εμφάνιση της Παιδικής και Νεανικής Χορωδίας της Μουσικής Σχολής Διονύσου, που διηύθυνε η Μαέστρος κ.Χρυσούλα Τσιμούρη.

Ένα ξεχωριστό χορευτικό και τραγουδιστικό δρώμενο για τη διαφορετικότητα, παρουσίασαν οι μαθητές της ΣΤ΄ Τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Διονύσου, με επιμέλεια της Καθηγήτριας Φυσικής Αγωγής κ. Μαρίας Παπαθωμά και του Διευθυντή του Σχολείου κ.Αντώνη Χριστόδουλου.

Η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου πραγματοποιήθηκε από το Δήμαρχο Διονύσου Γιάννη Kαλαφατέλη, εν μέσω εντυπωσιακών πυροτεχνημάτων, παρουσία του Αν. Υπουργού Εσωτερικών και συμπολίτη μας Στέλιου Πέτσα, του Βουλευτή Βασίλη Οικονόμου, Αντιδημάρχων, Προέδρων Δημοτικών Κοινοτήτων, Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων, πρώην Δημάρχων, μελών του Εμπορικού & Επαγγελματικού Συλλόγου Διονύσου, εκπροσώπων φορέων και συλλόγων κ.α.»