Δήμος Χαλανδρίου: Υψηλή «τέχνη» ψευδολογίας και παραπληροφόρησης από τον κ. Ρώμα

Στο …αγαπημένο του θέμα του Αδριάνειου Υδραγωγείου επανήλθε ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού κ. Χάρης Ρώμας, επιχειρώντας να πείσει με συνειδητά ψέματα και παραπληροφόρηση ότι το έργο ανάδειξης του Αδριάνειου Υδραγωγείου στο Χαλάνδρι, μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος Cultural Hidrant, που ενέταξε στις Αστικές Καινοτόμες Δράσεις (UIA) ο Δήμος Χαλανδρίου το 2020 είναι έργο της Περιφέρειας Αττικής.

Στη συστηματική αυτή προσπάθεια παραπληροφόρησης, ο Δήμος Χαλανδρίου απαντά:

Το έργο, που υποβλήθηκε προς χρηματοδότηση ήδη από το 2019, εγκρίθηκε ανάμεσα σε 220 προτάσεις από 23 χώρες και τις επόμενες μέρες ξεκινούν τα έργα των αναπλάσεων, μετά την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο, στις 28 Φεβρουαρίου 2023.

Το έργο για την ανάδειξη του Αδριάνειου Υδραγωγείου, το οποίο ασφαλώς περιλαμβάνει πολύ περισσότερα από τις αστικές αναπλάσεις που ξεκινούν άμεσα, είναι μια πρόταση που μελέτησαν και υπέβαλαν οι υπηρεσίες του Δήμου Χαλανδρίου, σε συνεργασία με τους εταίρους του προγράμματος: ΕΥΔΑΠ, αρχιτεκτονικό γραφείο «Θ. Παπαγιάννης και Συνεργάτες», Commonspace Co-op, Μεσογειακό Ινστιτούτο για τη Φύση και τον Άνθρωπο (MedINA), Ινστιτούτο Περιφερειακής Ανάπτυξης, Όχι Παίζουμε ΑΜΚΕ, Εφορία Αρχαιοτήτων Αν. Αττικής. Τόσο απλά και ξεκάθαρα!