Στήριξη στη Δομή Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανήλικων στο Χαλάνδρι

Στήριξη στη Δομή Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανήλικων στο Χαλάνδρι

Στήριξη στη Δομή Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανήλικων στο Χαλάνδρι

Στήριξη στη Δομή Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανήλικων στο Χαλάνδρι από το Δήμο και την Ένωση Συλλόγων Γονέων
Στη Δομή Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανήλικων στο Χαλάνδρι βρέθηκαν, την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2022, αντιπροσωπεία του Δήμου Χαλανδρίου και την Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών Χαλανδρίου.
Παρέδωσαν ρούχα, παπούτσια και γλυκίσματα και δήλωσαν τη διαθεσιμότητα τους να συνδράμουν σε ό,τι χρειαστεί, αφού ενημερώθηκαν για τη λειτουργία της από τον νομικό σύμβουλο και την κοινωνική λειτουργό της Δομής.
Στην αντιπροσωπεία του Δήμου συμμετείχαν οι αντιδήμαρχοι Κοινωνικής Πολιτικής Κώστας Ευθυμίου, Παιδείας & Προσχολικής Αγωγής Ιωάννα Αθανασάτου, Τεχνικών Υπηρεσιών Έλενα Χριστούλη και επίσης ο δ/ντης της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου κ. Πέτρος Χριστοδούλου και άλλα στελέχη του Δήμου.
Την Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Χαλανδρίου εκπροσώπησε η πρόεδρος κ. Χρυσαυγή Αλούπη.
Η Δομή Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανήλικων λειτουργεί στο Χαλάνδρι από το 2016 με στόχο τη διασφάλιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων των ασυνόδευτων ανήλικων παιδιών, την ασφαλή διαβίωση, την κοινωνική ένταξη και ενσωμάτωσή τους στην κοινότητα, και υποστηρίζεται από προσωπικό 15 ατόμων (κοινωνικοί λειτουργοί, φροντιστές, μάγειρες).
Ο Δήμος αλλά και οι πολίτες του Χαλανδρίου έχουν σταθεί όλα αυτά τα χρόνια δίπλα στους πρόσφυγες με δράσεις αλληλεγγύης και έργα. Καλοδέχτηκαν από την πρώτη στιγμή τη δομή των ασυνόδευτων προσφυγόπουλων, στάθηκαν αλληλέγγυοι στη φιλοξενία περισσότερων από 50 οικογενειών στον ξενώνα του ΚΑΠΗ στο Κάτω Χαλάνδρι και στήριξαν πρόθυμα όλες τις πρωτοβουλίες του Δήμου για τη συγκέντρωση και αποστολή βοήθειας στο Κουτσόχερο, την Ειδομένη, τον Ελαιώνα, το Σκαραμαγκά, τη Μυτιλήνη και το Λαύριο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/M4VMEghLvy0 Με αφορμή τη συνταρακτική υπόθεση της 12χρονης από τον Κολωνό, η οποία εξελίσσεται στις δικαστικές αίθουσες, η εκπομπή «Εν αρχή ην ο Λόγος» κάλεσε και φιλοξένησε τον διακεκριμένο Δικηγόρο…

https://youtu.be/rxB0hblc5ZY Συνέντευξη στο OnCamera.gr και την εκπομπή «Εν αρχή ην ο Λόγος» παραχώρησε ο Μάκης Κιάμος Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος. «Όσο μπορούμε, είμαστε στο πλευρό των Ηπειρωτών ανά την…

https://youtu.be/e_OGNTMAqaw Καλεσμένος του OnCamera.gr στην εκπομπή “Who is Who”, o Γεν. Γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών και ειδικός σύμβουλος στον Δήμο Σπάτων σε θέματα προστασίας του πολίτη και οδικής ασφάλειας ο…