Αυτόματους απινιδωτές έχει τοποθετήσει ο Δήμος Αλεξανδρούπολης σε δημόσια κτίρια
και αθλητικούς χώρους

Αυτόματους απινιδωτές έχει τοποθετήσει ο Δήμος Αλεξανδρούπολης σε δημόσια κτίρια
και αθλητικούς χώρους

Αυτόματους απινιδωτές έχει τοποθετήσει ο Δήμος Αλεξανδρούπολης σε δημόσια κτίρια
και αθλητικούς χώρους

Με στόχο να δημιουργηθεί μια ασπίδα ασφαλείας για όλους τους δημότες ο Δήμος Αλεξανδρούπολης τοποθετεί σύγχρονους αυτόματους απινιδωτές σε πολυσύχναστους δημόσιους χώρους και χώρους άθλησης.

Οι αυτόματοι σύγχρονοι απινιδωτές έχουν ήδη τοποθετηθεί σε κτίρια όπου στεγάζονται δημόσιες υπηρεσίες και σε αθλητικούς χώρους με στόχο να λειτουργήσουν ως τοίχος προστασίας, αν και εφόσον παραστεί ανάγκη τόσο για τους υπαλλήλους και τους δημότες όσο και για τους αθλητές. Είναι πολύ σημαντικό όσοι βρίσκονται μπροστά σε μια αιφνίδια καρδιακή ανακοπή να μπορούν να δράσουν άμεσα και σωτήρια.

Ο αυτόματος Εξωτερικός Απινιδωτής είναι μια φορητή, μικρή, εύκολη στη χρήση ιατρική συσκευή για την επαναφορά του ρυθμού της καρδιάς σε μια αιφνίδια καρδιακή ανακοπή. Έχει σχεδιαστεί για να χρησιμοποιείται από ΜΗ εκπαιδευμένους πολίτες ΧΩΡΙΣ ιατρική επίβλεψη.

Ο AED αναγνωρίζει αυτόματα την «ανώμαλη ηλεκτρική καρδιακή δραστηριότητα» που προκαλεί η ξαφνική καρδιακή ανακοπή και την αντιμετωπίζει χορηγώντας ελεγχόμενο ρεύμα στην καρδιά μέσω αυτοκόλλητων ηλεκτροδίων, πράξη που ονομάζεται απινίδωση. Σταματά την ανώμαλη ηλεκτρική δραστηριότητα της καρδιάς και δίνει την δυνατότητα στην καρδιά να λειτουργήσει κανονικά. Μπορεί πραγματικά να σώσει μια ανθρώπινη ζωή.

Έχει ενσωματωμένες φωνητικές κι οπτικές οδηγίες στα ελληνικά και καθοδηγεί πλήρως τον πολίτη που σπεύδει να βοηθήσει, βήμα – βήμα. Δίνει τη δυνατότητα παροχής ηλεκτρικής ανάταξης, εάν αυτή απαιτείται, μετά από ανάλυση που κάνει το ίδιο το μηχάνημα ή προτείνει απλά την εκτέλεση ΚΑΡΠΑ (30:2), με 30 θωρακικές συμπιέσεις κι 2 εμφυσήσεις διάσωσης.

Η έγκαιρη χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (ΑΕΑ) θεωρείται απαραίτητη, διότι αυξάνει κατακόρυφα τις πιθανότητες επιβίωσης του θύματος.

Τα σημεία όπου βρίσκονται οι απινιδωτές είναι τα ακόλουθα:
Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης
Δημοτικό Κατάστημα Φερών
Δημοτικό κατάστημα Άνθειας
Γήπεδο Φώτης Κοσμάς
Γήπεδο Ποδοσφαίρου Εθνικού
Γήπεδο Ποδοσφαίρου Καππαδοκίας
Γήπεδο Ποδοσφαίρου Κτεο
Γήπεδο Ποδοσφαίρου Φερών
Γήπεδο Ποδοσφαίρου Παλαγίας
Γήπεδο Μαΐστρου
Κλειστό Γυμναστήριο Μιχ. Παρασκευόπουλος
Κολυμβητήριο
Δημοτικό Ωδείο Αλεξανδρούπολης
Ειδικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης
Β’ ΚΑΠΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/M4VMEghLvy0 Με αφορμή τη συνταρακτική υπόθεση της 12χρονης από τον Κολωνό, η οποία εξελίσσεται στις δικαστικές αίθουσες, η εκπομπή «Εν αρχή ην ο Λόγος» κάλεσε και φιλοξένησε τον διακεκριμένο Δικηγόρο…

https://youtu.be/rxB0hblc5ZY Συνέντευξη στο OnCamera.gr και την εκπομπή «Εν αρχή ην ο Λόγος» παραχώρησε ο Μάκης Κιάμος Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος. «Όσο μπορούμε, είμαστε στο πλευρό των Ηπειρωτών ανά την…

https://youtu.be/e_OGNTMAqaw Καλεσμένος του OnCamera.gr στην εκπομπή “Who is Who”, o Γεν. Γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών και ειδικός σύμβουλος στον Δήμο Σπάτων σε θέματα προστασίας του πολίτη και οδικής ασφάλειας ο…